Viasat Nature представя „Операция „Човекоядец“

Операция-„Човекоядец“3

Когато хората се конкурират с други животни за природните ресурси, резултатите могат да бъдат опустошителни. Премиерната поредица „Операция „Човекоядец“ по Viasat Nature ще представи едни от най-големите хищници в света. Епизодите ще се излъчват всяка сряда, от 14 до 28 октомври, от 21:05 часа.

Документалната продукция среща зрителите с ветеринарния лекар Марк Евънс. Според него краят на кръга от насилие между животни и хора се крие в наука. С помощта на най-актуални научни изследвания и познанията си за животните, Марк решава да разработи нова технология, която да надхитри, изплаши или дори да превъзпита животни, които са настървени да унищожават, включително и хора.

От големи бели акули до тигри-човекоядци, всеки епизод представя поведението на смъртоносните хищници и находчивите решения на експериментатора. В началото на поредицата Марк Евънс пътува до световната столица на нападенията от крокодили – река Чобе в Намибия, Африка. На това място земноводните влечуги изяждат повече хора от всеки друг хищник. Също толкова безмилостни са и крокодилите, обитаващи река Нил.

Марк се отбива също и при белите мечки, които се събират по крайбрежието на залива Хъдсън в Канада. Докато очакват образуването на лед по морската повърхност, те проявяват изключителна агресивност и започват да нападат местни жители. Ветеринарният лекар пътува и до Пърт, Австралия – една от популярните дестинации за любителите на сърфа и плуването. Нападенията от акули в крайбрежните води на града води до много смъртни случаи.

Дали новъведенията на Марк Евънс ще имат ефект върху хищниците или е по-ефективно хората да бягат от кръвожадните животни – гледайте в поредицата „Операция „Човекоядец“ по Viasat Nature, всяка сряда, от 14 до 28 октомври, от 21:05 часа.