LG увеличава двойно гамата си от OLED телевизори през 2015 г.

LG OLED TV Lineup IFA

LG Electronics (LG), производителят на първия в света 4K OLED телевизор, ще представи 4 нови OLED телевизора следващата седмица по време на изложението IFA 2015 в Берлин. Сред тях ще бъдат 65- и 55-инчовите OLED 4К телевизори (модели 65/55EF9500 и 55EG9200) с Висок Динамичен Обхват (HDR) и извития OLED телевизор (модел 55EG9100). Моделите EF9500 се отличават с първия в индустрията плосък OLED дисплей с 4K резолюция, а 55EG9200 и 55EG9100 са невероятно тънки – едва 4,8 мм. Чрез тази по-широка гама от OLED телевизори, включваща 9 модела с разнообразни резолюции и типове рамки, LG демонстрира своята ангажираност да направи невероятното OLED зрително преживяване достъпно за повече потребители.

Водещата OLED дисплей технология на LG гарантира, че изображенията се показват в перфектните нюанси на черното и всички цветове от палитрата. Именно това прави OLED технологията идеална за съдържание с Висок Динамичен Обхват, защото само OLED панелите могат да пресъздадат абсолютното черно, което прави ярките цветове при HDR да изглеждат още по-впечатляващо. OLED телевизорите могат да генерират изисквания от HDR светлинен спектър при по-ниско ниво на яркост, в резултат на което зрителното преживяване е по-комфортно. Освен това, OLED телевизорите на LG с възможност за Висок Динамичен Обхват (HDR) позволяват на потребителите да гледат HDR съдържание, предоставено от медийни партньори със стрийминг услуги, както и такова от външни източници.

Подобренията при най-новите телевизори на LG не спират до тук. Подобрен е дори дизайна. Трудно е за вярване, че телевизор може да бъде толкова тънък — в своята най-тънка точка EG9200 и EG9100 са по-тънки от който и да е смартфон, предлаган в момента на пазара. Осветената прозрачна поставка подобрява зрителното преживяване, като намалява видимостта на други предмети, натрупани в близост до екрана. Тънките като бръснач рамки са почти невидими, сякаш всеки момент изображението ще излезе от краищата на екрана. С възможност, както за извит, така и за плосък екран, вече има OLED телевизор подходящ за всички типове помещения и интериори.

Всички 4K OLED телевизори на LG са с операционната система webOS 2.0 – последната версия на патентованата телевизионна платформа на LG. Със своя подобрен потребителски интерфейс и иновативни функции, webOS 2.0 прави управлението на умен телевизор по-опростено, по-лесно и по-интуитивно. webOS 2.0 също намалява времето за зареждане и дава възможност на потребителите да персонализират менютата в стартовата лента, правейки достъпа до любимото съдържание по-лесен от всякога. В допълнение, 4K OLED телевизорите на LG имат високоговорители, които са разработени в партньорство с лидера в аудио индустрията Harman/Kardon, за да гарантират, че безупречните 4K OLED изображения са придружени от звук на същата висота.

“Всеки, който види нашите най-нови телевизори по време на тазгодишното изложение за потребителска електроника IFA, ще си тръгне без капка съмнение, че HDR и OLED се допълват перфектно,” каза Лий Ин-кию, старши вицепрезидент и ръководител на дивизията за телевизори на LG Home Entertainment Company. “Нашата разширена гама от 4K OLED телевизори ще покаже на потребителите, че OLED технологията ще бъде неизменна част от развитието на пазара за телевизори и че LG се ангажира да поведе индустрията на телевизори от ново поколение.”