Националите по Шотокан Карате-До заминават за световно първенство в Сърбия

Българска-Федерация-Шотокан

От 21-ти до 29-ти септември в зимния ни курорт Банско се състоя подготовката на повече от 30 състезатели (мъже, жени и юноши) за предстоящото 23-то световно първенство, което ще се проведе от 9 до 11 октомври 2015г в гр. Суботица, Сърбия.

Световното първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК) с президент Александър Славков.

С помощта на националния треньор Димитър Тодоранов, на лагера каратеките ни проведоха двуразови интензивни тренировки в залата на „Гранд Хотел Банско“, която за тяхно удобство беше специално преобразена в доджо (карате тренировъчна зала).

Димитър-Тодоранов-(2)

В тренировъчната програма се включи и Георги Георгиев (Джоси) – 6-ти Дан, който е член на управителния съвет на федерацията и шеф на спортно техническата комисия. По негова покана в България пристига Сенсей Хитоши Касуя, 8-и Дан, главен инструктор на WSKF, под чието ръководство ще се проведе семинар по Шотокан Карате-До на 16, 17 и 18 октомври 2015 г. в гр. София.

„Лагерът преминава при отлични условия, което е изключително полезно за физическата и психическа подготовка на каратистите. Когато четири поредни години сме на върха с множество отличия, идва най-голямото предизвикателство да запазим лидерската си позиция. Опитваме се да намерим баланс в нагласата на отбора, за да не допуснем подценяване на противниците и всяка създадена ситуация. Работим усърдно, за да представим българската федерация по Шотокан Карате-До в най-добрата, заслужена светлина, и разбира се най-голямата ни награда, да чуем и тази година българския химн на форум от такава величина”, коментира Димитър Тодоранов.

„За световното в Суботица тръгваме с над 40 състезатели в отлична форма. Тази година победата ни е много важна поради две основни причини. Първо да затвърдим името на едни от най-добрите в света, за което работихме години наред и второ, отличното представяне би увеличило шанса да ни изберат за домакини на следващото Световно първенство през 2016 – нещо за което се говори от доста време. Но нека се концентрираме върху предстоящето състезание, а след това ще издам и повече подробности около тази толкова вълнуваща новина. Бих искал да благодаря на Министерството на младежта и спорта за проявеното разбиране и навременно отпускане на средствата за осъществяването на подготовката и тази година“ завършва президента на федерацията Александър Славков.