Най-коментираният трилъров дебют на 2015 година – „Огън в небето“

ogan v nebeto-FIRE OK copy

„Огън в небето“ от Джили Макмилън е завладяващ психологически трилър с напрегнато действие, разчупено повествование и убедителни герои. Още с излизането си романът предизвика сериозен читателски интерес, а отзивите бяха много добри. През август 2015 година книгата беше обявена от „Амазон“ за „книга на месеца“, а Джили Макмилън – за забележителен нов талант на WHSmith. Авторката получи и номинация за наградата National Day Reading Group 2015.

До момента „Огън в небето“ е издадена в Ирландия, Канада, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Югоизточна Азия. Правата за нея са купени и от редица европейски държави, сред които Холандия, Франция, Германия, Швеция, Португалия, Италия, Испания, Сърбия, Турция, Полша и Чехия. През 2016 година книгата ще бъде издадена и в САЩ.

Рейчъл Дженър извежда кучето на разходка в гората заедно с осемгодишния си син – Бен. Потънала в мрачни мисли за скорошния си развод, тя разрешава на детето да изтича напред по пътеката. След малко обаче майката установява, че синът й е изчезнал. Няколко часа по-късно полицията вече претърсва района. В поройния дъжд и падналия мрак обаче откриват само захвърленото яке на Бен.

На сутринта момчето е обявено за национално издирване и медиите следят случая отблизо. Разкъсваната от вина и ужас от неизвестността Рейчъл не среща очакваното съчувствие. В пресата и интернет пространството се бълват язвителни коментари и яростни нападки, че е безотговорна майка. Във форумите се появяват грозни обвинения, че е наранила – и дори убила – сина си. Докато изживява най-големия кошмар на един родител, Рейчъл не знае на кого да вярва. А дали на нея може да се вярва?