Луиза Григорова изкушава с „Eat me!“

IMG_4912

Луиза Григорова и холивудската звезда Найджъл Барбър са главните действащи лица в късометражния филмов мюзикъл “Eat me!”, който се снима в сградата на Националния дворец на културата (НДК).
Снимките на филма, който е копродукция на НДК и Сдружение “Щипка”, продължиха три снимачни дни, а за неговата реализация са привлечени някои от най-изявените ни млади творци във филмовото изкуство, начело с режисьора Илина Перянова.

“Eat me!” е посветен на свърхконсумацията и хранителните отпадъци. Историята е иронична и гротескна, с поставен акцент върху храната и нейния произход. Филмът прави интересни препратки към начина, по който се отнасяме към храната, както и нейното отражение към това как живеем, обичаме и се отнасяме един към друг.

Музиката има централна роля в продукцията и е дело на талантливата Емелина Горчева, която е шесткратен носител на различни награди по композиция. Както музиката, така и хореографията са вдъхновени от класически мюзикъли като “Кабаре”, “Коса”, “Чикаго” и “Ах, този джаз”.

Оператор на продукцията е Александър Крумов, снимал многобройни български и чуждестранни пълнометражни филми и реклами, сред които “Мила от Марс”, както и призьор на няколко награди за операторско майсторство. Сценограф е небезизвестната Ягама – художник с многопрофилна насоченост и ярък почерк, придобила популярност със своите картини, инсталации и работа по многобройни видео творби.