Емилиян Ялъмов ексклузивно за втори сезон на „На светска вълна“

Yalamov-gotovo-za-statii-01

Рубриката „На светска вълна“ в предаването „България днес“ се завръща за свой втори сезон. Първото й издание за тази есен ще може да гледате на 16 октомври след 17:20 ч. по БНТ2, когато телевизията празнува своя четвърти рожден ден.

В „На светска вълна“ известен потомствен дипломат отваря вратите на вилата си във Варна и за първи път показва семейни реликви. Иван Станчов, бивш министър на външните работи на Република България в служебното правителство на Ренета Инджова, открехва вратите и на кабинета си, където се помещава изключително богатата му библиотека. Пред водещия Емилиян Ялъмов Станчов говори за родовата памет, за интересните срещи и контакти по време на своята дипломатическа кариера, благотворителната дейност, която развива с „Карин дом“, както и за любимите си занимания през свободното време.

Върху новото издание на „На светска вълна“ работиха Емилиян Ялъмов, Бистра Варнева, Румяна Ангелова, Неделчо Чавдаров и Краси Борисов.

Какво да очакваме във втория сезон на „На светска вълна“?

Разнообразни и любопитни теми. Работя с прекрасен екип от професионалисти. Редактор на рубриката и съавтор е едно от най-големите имена във варненската журналистика Бистра Варнева. С нея правим подбор на гостите и планираме репортажите. Замислили сме и нов момент, който ще бъде факт в ноемврийското издание, но предпочитам все още да го запазя в тайна.

Имате ли любим момент от първия сезон на предаването? Кой беше той?

Всяко едно от изданията е правено с много любов. Трудно ми е да ги класирам. Всички са ми любими. Това е като отглеждането на рожба. Расте и се развива пред очите ти. „На светска вълна“ тръгна през февруари т.г. За това време успяхме да срещнем зрителите на БНТ2 с най-добрите родни сомелиери, с търговец на скъпоценни камъни, с колекционер на ретро автомобили, с барман, който е носител на няколко рекорда на Гинес, с един от най-добрите родни кулинари, с мениджър на голяма яхтена компания и много други. Сега започваме с репортаж от вилата на известен потомствен дипломат. Отличителен белег на рубриката ни е, че винаги има момент, в който връщаме часовниците с близо 100 години и показваме детайли от светския живот, които са малко известни или добре забравени. Стремим се това, което правим да е интересно и любопитно за аудиторията.

А най-забавният?

Влязох за няколко минути в ролята на диджей. Застанах зад грамофоните на Теди Джорджо и правех скречове с неговите винилови плочи в един от най-реномираните варненски клубове. Друг любопитен момент бяха снимките на яхтеното пристанище във Варна. Валеше проливен дъжд и направихме интервюто в каюткомпанията на яхтата. Трудното беше докато стигнем сухи до самата лодка, тъй като времето ни изненада. Пространството вътре наистина е луксозно. Предвидено е обаче за всичко друго, но не и за разполагане на телевизионен екип. Снимали сме също в реставриран автомобил Опел Олимпия, който е на повече от половин век. С „На светска вълна“ никога не е скучно.

Разкажете ни за любопитните моменти, които остават зад кадър?

Зад кадър остава стиковката. Тя е изцяло в ръцете на Бистра, която координира процесите с останалите колеги, за да имаме накрая един добре завършен професионален продукт.

Какво е пожеланието Ви към нашите читатели и всички зрители на „На светска вълна“?

Пожелавам на читателите Ви и всички зрители на рубриката никога да не се отказват да преследват мечтите си и да бъдат щастливи. Да продължават да ни гледат и да знаят, че след буря винаги изгрява слънце.