„Егмонт” издава „Островът на изгубените”

Cover (1)

Издателство „Егмонт” представя на българските читатели романа „Островът на изгубените” на Disney Publishing от популярната американска писателка Мелиса де ла Круз. Книгата ще се появи на книжния пазар у нас на 29 август, едновременно в хартиен и електронен формат. Тя разказва предисторията на хитовия игрален филм на „Дисни Ченъл” – „Наследниците”, който ще се завърти по канала у нас през септември. Насочен към деца и тийнейджъри, филмът среща децата на най-известните злодеи от филмите на „Дисни” с потомците на добрите герои.

Гледан от над 10,5 милиона зрители за първите 4 дни след премиерата си в САЩ, „Наследниците” оглавява класацията за телевизионни филми на iTunes, а саундтракът към него е на първа позиция в iTunes в категория саундтракове и под номер три в тази за албуми.

Интересът към „Островът на изгубените” в САЩ е не по-малко забележителен. Веднага след излизането си на американския пазар през май тази година романът пожънва феноменален успех. Продажбите за първите осем седмици от издаването в САЩ надхвърлят 150 хиляди екземпляра. Вече 14 седмици е неизменно в ТОП 10 на New York Times за най-продаваните книги за деца на възраст между 9 и 12 години, а 11 седмици е на челно място в тази класация. В момента оглавява и листата за детска литература на Publishers Weekly.

„Щастлива съм, че бях избрана да се включа в този фантастичен проект и че отново имам възможност да работя с Disney Publishing”, коментира Мелиса де ла Круз. „Възможността да напиша и обогатя историята с тези чудесни герои е сбъдната мечта за заклет фен на „Дисни” като мен”, допълва тя.