Брадли Купър не ползва дубльор за готвенето в „Повелителят на кухнята“

007_AJ_DF-02457R

Носителят на „Оскар” Брадли Купър – самият той много запален любител-готвач, успява да се подготви за ролята си в ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА КУХНЯТА само за месец. О чакваният да се превърне в безспорен хит на есента филм е с премиера на 23 октомври и събира на екран Алисия Викандер, Сиена Милър, Ума Търман, Ема Томпсън, Лили Джеймс, Джейми Дорнан, Даниел Брюл, Матю Рийс, Омар Си, Сара Грийн, Ричард Ранкин.

„Като дете готвех с баба си. Ние сме италианско семейство и готвенето е много важно за нас. Работил съм като помощник-сервитьор в гръцки ресторант и съм правил заготовките в италиански такъв по 11 часа на ден”, описва пътя си в света на храната Купър. Освен това през 2005 г. талантливият актьор влиза в кожата на лошото момче на кулинарията – Антъни Бурдейн, в ТВ сериала Поверително от кухнята по мемоарите на известния шеф-готвач. За да се превърне в готвач по пътя към своята трета „Мишлен” звезда, Брадли директно изучава професионалистите. „Образът на Адам Джоунс е събирателен между Маркъс Уеъринг, Гордън Рамзи и Марко Пиер Уайт. Малките неща, които (Адам) прави, движенията му всъщност са откраднати от тези тримата”, споделя актьорът. Уеъринг е специално привлечен към продукцията и създава всички рецепти, приготвени във филма, но за ролята на Адам Джоунс няма дубльор-готвач и всичко, което камерата показва, е лично приготвено от Брадли Купър. „Залогът е голям и всеки ден усещах върху себе си напрежението да се представя добре”, разказва звездата.

След края на снимките на последните си филмови проекти, Купър намира време и за почивка. „Готвя всеки ден. Аз съм от тези, които готвят с каквото намерят в хладилника. Скоро си направих и собствена градина. Сам си отглеждам зеленчуците. Изобщо такива… чичовски неща”.

В ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА КУХНЯТА Адам Джоунс е истинска рокзвезда в света на кулинарията, който унищожава кариерата си с наркотици и надменност. След като преживява личен катарзис и успява да загърби лошите навици, Адам се завръща в Лондон с намерението да възвърне предишните си позиции и да отвори топ ресторант, който да му донесе мечтаната трета звезда „Мишлен”.

Режисьор на ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА КУХНЯТА е Джон Уелс (У дома през август), а сценарият е дело на Стивън Найт (На един черпак разстояние).

ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА КУХНЯТА е в кината от 23 октомври.