„Бонита Авеню“ – панорама на извратената ни епоха

Cover-Bonita-Avenue

На 5 октомври излиза „Бонита Авеню“ – едновременно суров трилър, семейна сага с непредвидим развой, проникновено изследване на човешката психика и панорама на извратената ни епоха.

„Бонита Авеню“ (превод: Мария Енчева, 608 стр., цена: 20 лв.) ни запознава със Сим Сигериус, уважаван ректор на един от най-достолепните холандски университети, блестящ математик и бивш шампион по джудо, щастлив съпруг и баща на две доведени дъщери. Докато сърфира в интернет, Сим се натъква на порносайт, поддържан от собствената му дъщеря и нейния неуравновесен приятел Аарон. По-неприятното е, че скоро след това започва да получава заплашителни есемеси, а междувременно синът му от първия му брак излиза от затвора…

Петер Бювалда е голямата изненада на актуалната холандска литература. „Бонита Авеню” е неговият смайващ дебютен роман, който незабавно става бестселър, номиниран е за 12 награди и получава три от тях: Награда за дебют „Селексис”, Награда „Антон Вахтър” и Награда за дебют „Академика”. Критиците сравняват Бювалда с ранния Рот, с Франзен и Уелбек, за да подчертаят неговия разказвачески дар и ексцентричния поглед върху начина, по който функционира този объркан свят.

Този издателски проект е финансиран с подкрепата на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.