bTV Cinema пуска пет премиери за България в „Какво ново в понеделник вечер”

Before I_go_to sleep_poster_bg copy

През ноември киноманиаците ще видят пет премиерни за България заглавия в „Какво ново в понеделник вечер” от 21:00 часа по bTV Cinema. Лентите, които ще се завъртят за първи път на малкия екран са „Силна година”, „На един черпак разстояние”, „Преди да заспя”, „Ритъмът на греха” и „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”.

Старта на поредицата от нови за страната ленти ще даде на 2 ноември една „Силна година” – комедия, разказваща историята на трима жадни за победа мъже – изключителното актьорско трио Стийв Мартин, Джак Блек и Оуен Уилсън. Те искат да постигнат целите си, както в личен, така и в професионален план, но и да запазят приятелските си взаимоотношения. Героят на всеки един от тях се намира на кръстопът – първият навлиза в критическата възраст, вторият преживява кризата на 30-те години, а пък третият е изпаднал в една ранна екзистенциална дупка. Продуцентът на „Дяволът носи Прада” и „Марли и Аз” Дейвид Франкел създава редица комични ситуации между тримата приключенци, решили да посветят една година не на друго, а единствено на преследването на собствените си мечти.

Второто премиерно филмово събитие ще се състои на 9 ноември от 21:00 часа, когато bTV Cinema ще представи романтичната драма „На един черпак разстояние”. Мадам Малори (Хелън Мирън) е собственичка на прочутия класически френски ресторант „Le Saule Pleureur“, чийто дългогодишен успех се дължи на нейната желязна дисциплина. Дамата обаче е известна и със студения си нрав, който излиза на показ при срещата ѝ с Хасан Кадам (Маниш Дайал) – млад готвач с невероятен вроден гастрономически талант. Прокудено от родната си Индия, семейството му се установява в едно селце в Южна Франция, където родът Кадам открива идеалното място да отвори индийския си ресторант „Мезон Мумбай“. Професионалният сблъсък между двете конкурентни заведения става причина и за нагорещена кулинарна битка, победителят, в която, ще стане ясен на 9 ноември от 21:00 часа по bTV Cinema.

На 16 ноември от 21:00ч. в трилъра „Преди да заспя” зрителите на bTV Cinema ще се запознаят с Кристин Лукас (в ролята Никол Кидман) – жена, чиято съдба е да посреща всяко утро без спомен от изминалите 18 години в резултат на тежък инцидент. Нейната история започва да придобива съвсем различен смисъл в момента, в който осъзнава някои ужасяващи истини, заради които е принудена да изпитва съмнения към всички около нея – дори и най-близките ѝ хора. Д-р Наш ( Колин Фарт), специалист по разстройства на паметта, е човекът, който ѝ помага да сглоби наново парченцата от миналото си.

Романтичната музикална драма „Ритъмът на греха” е премиерата на bTV Cinema за 23 ноември от 21:00ч. Уличният танцьор от Маями Шон Аса (Райън Газман) се премества в Холивуд с мечтите си за слава и богатство, но се сблъсква с почти нулеви шансовете за попадане в професионалния свят на танца. Когато обаче сформираната от него и от красивата и упорита Анди Уест (Бриана Евиган) нова танцова група достига до финалните кръгове на оспорвано телевизионно състезание в бляскавия Лас Вегас, Шон най-сетне получава възможност да сбъдне мечтите си… стига да успее да се абстрахира от някои свои стари познанства и дългогодишни съперничества и да се концентрира над това, което обича най-много – да танцува.

На 31 ноември от 21:00 часа bTV Cinema ще излъчи и последната за месеца премиера за България – „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”. Задълбоченият и напрегнат трилър, създаден по мотиви от бестселъра на Сет Греъм-Смит, е дело на екипната работа на режисьорите Тимур Бекмамбетов и Тим Бъртън. Бенджамин Уокър прави убийствено превъплъщение в ролята на Ейбрахам Линкълн, чиято майка е станала жертва на свръхестествебо същество. Завладян от силното желание да заличи вампирите от света, Линкълн попада в редица напрегнати екшън ситуации.

Коментари

comments