Софи Бард

2015-06-21 02.16.16

София Илиянова Бърдарова е българска поп певица, позната с артистичния псевдоним Софи Бард. Родена в град Русе на 12.07.1988г. За първи път се изявява на сцена на 5 годишна възраст, след което започва да пее в центъра за работа с деца в родния си град.

През детството си се явява на множество конкурси като „Млади таланти“, „Международен фестивал на класическата китара“ в състава на китарен оркестър „Сцена на трубадура“ и „Коледен конкурс за млади естрадни изпълнители“, където печели първо място.

В тинейджърския си период Софи Бард е вокалист на поп-рок група на име ‘“Basement prodject“, която създава две авторски парчета, които имат и видеоклипове. Непосредствено след завършване на училище започва работа в пиано барове в страната.

През 2012 г. се запознава с мениджъра си Кармен Гърков, през септември 2013 година приема артистичния псевдоним Софи Бард и сключва договор с фирма „Krazytime“ , която е неин продуцент.

Отново през септември 2013 година излиза дебютната й песен „Където и да си“, която е по музика, текст и аранжимент на Валентин Тонков, а видеото е дело на Орлин Станев.

Следва проекта „Бяла Коледа“ в дует с Петя Буюклиева по музика на Камен Николов, текст на Стела Миразчийска и видео на Орлин Станев.

През 2014 година излиза сингъла „Знам как“, който е по музика,текст и аранжимент на Ренан Решад и видео на Орлин Станев. Следват проектите „Пам-пара-рам“, “ Sunshine“ и „Има ли звук“, които са по музика и текст на Ренан Решад, а режисьор на лентите е Jeason Brad Lewis.

Певицата реализира още съвместен проект с Давидов и Say-p , който се казва „Полет“.
През лятото на 2015 година Софи Бард атакува родната и световната сцена с проекта „What“. Песента е на английски език и отново е по музика, текст и аранжимен на Ренан Решад, а видеото, което е заснето в Гърция е дело на Павлин Иванов – Bashmotion.

Коментари

comments