Проф.Нери Лауфер: Не отлагайте раждането на първото си дете

проф.Нери Лауфер

проф.Нери Лауфер

В хотел „Радисън“ в София се състоя Ден на отворените врати на клиника New Life-Пловдив. Специален гост на информационната среща бе проф.Нери Лауфер, втори в света, извършил успешно човешко ин витро и консултант на медицинския център. Гурото в ин витро оплождането изнесе лекция на тема „Възраст и репродуктивно здраве“. „Общо известно е, че има връзка между пациентките и фертилитета, защото се увеличава бройката на жените, които имат нужда от ин витро процедури. Това е свързано с възрастовия фактор, тъй като жените в днешно време имат нужда от повече образование и време за развитие на кариерата си“, обясни професорът пред събралата се публика. Според него жените не бива да отлагат раждането на първото си дете, защото с напредването на годините все по-голяма част от тях стигат до там, че губят способността си да зачеват.

Ирит Лилиан

Ирит Лилиан

Събитието бе открито от новия посланик на Израел в България Н.Пр.г-жа Ирит Лилиан, която поднесе пожелания към присъстващите и израелският лекар – проф.Лауфер. Според него няма тенденция да намалява възрастта на жените, които не могат да имат деца, просто се увеличава процентът на жените, които отлагат раждането на първото си дете след 35-годишна възраст. Статистиката показва, че между 10 и 15% от двойките имат проблем със забременяването. От тези проценти при половината липсата на бременност се дължи на женския фактор, а другата половина е заради мъжете.

Подкрепа на младите двойки в залата дадоха и поп-изпълнителките Маги Джанаварова и Нора Караиванова, които внимателно изслушаха лекцията на проф.Лауфер и заявиха, че подкрепят ин витрото като метод, който може да разреши сериозни проблеми при жените с репродуктивни проблеми.

проф.Нери Лауфер, д-р Добринка Петрова, Ирит Лилиан

проф.Нери Лауфер, д-р Добринка Петрова, Ирит Лилиан

Управителят на New Life д-р Добринка Петрова сподели личния си опит и пожела на повече млади семейства да изпитат истинското щастие от появата на дългоочакваното бебе. Тя информира и за новостите в сферата на асистираните репродуктивни технологии. Денят на отворените врати даде възможност на всички заинтересовани да се запознаят и с останалата част от персонала, както и с изключително комфортните условия, които предлага първият в България Израелски център за репродуктивно здраве. Високотехнологичното оборудване в New Life позволява точна и прецизна диагностика и лечение. Специалистите в медицинския център са преминали обучение в престижните болници Хасада и Асута в Израел. Екипът на клиниката диагностицира, консултира и лекува както женски, така и мъжки фактор безплодие.

Маги Джанаварова, Нора Караиванова

Маги Джанаварова, Нора Караиванова

Мотото на New Life e: ПОВЕЧЕ ДЕЦА ЗА БЪЛГАРИЯ!

ОЩЕ ЗА ПРОФ.НЕРИ ЛАУФЕР:
Проф. Нери Лауфер е знаково име в световната асистирана репродукция, един от първите лекари в света правили човешко ин-витро, основател на ин витро центрове в САЩ и Израел. В момента е главен лекар в Отделението по Акушерство и Гинекология на университетска болница Адаса в Ейн Карем, Йерусалим, както и консултант по гинекология в NewLife Специализиран Медицински Център по Гинекология, Пловдив. Придобива магистърска степен по медицина в Еврейски Университет, университетска болница Адаса, Йерусалим. След преминаване на задължителна военна служба, специализира Обща хирургия отново в университетска болница Адаса, а непосредствено след това взима и втора специалност Акушерство и Гинекология. През 1980 Нери Лауфер започва активна изследователска дейност в областта на секс хормоните и хормоналните взаимодействия в човешкото тяло в Научен Институт Уайзман, Реховот, Израел. От 1982 до 1984г. е аспирант по Репродуктивна Медицина в Йелско Училище по Медицина, Йелски Университет (Yale University), Отделение по Акушерство и Гинекология, а няколко години по-късно става дипломатически представител в Американския Борд по Акушерство и Гинекология. От 1986г. завежда ин-витро програмата в отделението по Акушерство и Гинекология на многопрофилна болница Маунт Синай, Ню Йорк, а две години по-късно оглавява Ин-витро центъра на университетска многопрофилна болница Адаса в Йерусалим. От 1993г. завежда отделение Акушерство и Гинекология в УМБАЛ Адаса за около 20 години. Проф. Лауфер продължава да работи в Адаса, а дългогодишният му опит и многобройни постижения в сферата на акушерството и гинекологията му позволяват да се занимава и с консултански проекти. New Life е първият от тези проект. Освен известен доктор, Нери Лауфер е също така и изтъкнат преподавател – професор по Акушерство и Гинекология в Йелско Училище по Медицина, Йелски Университет (Yale University) и професор по Акушерство и Гинекология в Еврейския Университет, университетска болница Адаса, Йерусалим. Получава отличие Zohara Levitov Faculty за научна дейност в областта на Гинекологията и Фертилитета, както и отличие от Еврейското общество по Фертилитет за изключителен принос в областта на научните изследвания по фертилитет.

ОЩЕ ЗА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР NEW LIFE:
New Life е първият ин-витро център в България, който пренася ноу-хау от Израел в областта на асистираните репродуктивни технологии на българския пазар. В Израел изследователската дейност в тази област е много напреднала, тъй като правителството предоставя пълно финансиране на всички проведени асистирани репродуктивни процедури за една двойка, независимо от техния брой, до раждането на 2 деца. Центърът в гр.Пловдив разполага с модерна апаратура, включително най-новата микроманипулационна система на Eppendorf за ICSI оплождане – TransferMan 4r и бенчтоп инкубатор (benchtop incubator) с 10 отделения. Всички клинични практики в медицински център New Life следват модела, установен от консултантите – проф. Нери Лауфер,един от първите лекари в света правили човешко ин-витро, основател на ин-витро центрове в САЩ и Израел, и д-р Анат Сафран, световно признат ембриолог с над 30 години опит в сферата на асистираната репродукция. Те участват при определяне на диагнозата и метода на лечение за всеки пациент. Медицинският управител на New Life д-р Добринка Петрова и главният ембриолог на клиниката доц. д-р Румен Димитров са опитни и високо квалифицирани специалисти, преминали специализации и обучения в чужбина.


Warning: include(/index.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Warning: include(): Failed opening '/index.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Коментари

comments