Милица Гладнишка сготви десерт с глас

Milica Gladnishka i Marco Luciari

Милица Гладнишка доказа, че музиката е най-добрата подправка към всяко ястие.

В Къщата на италианските традиции певицата „подправи“ с части от оперни арии и нежни джаз стандарти десерт, приготвен на живо и посветен специално на нея.

С присъщото си чувство за хумор тя започна с оперно изпълнение на част от рецептата, но каза, че драматизмът може да пресече нежната душа на десерта и прибави към съставките романтичната песен на Чарли Чаплин „Smile”.

Тя се сдоби със специално ястие на свое име на официалното представяне на новото меню и новия главен готвач на Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi – неаполитанеца Марко Лукиари. Едва 29-годишен, той оглавява кухнята на ресторанта след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания.

С неговото идване Траторията, която до момента предлагаше домашна кухня от слънчева Пулия, вече се мести в сърцето на италианското гастрономическо изкуство – родното място на пицата и моцарелата Неапол.

В последната година Къщата на италианските традиции стана любимо място на всички жители и гости на София, които обичат традиционната италианска кухня и уютната автентична атмосфера. С подкрепата си към музиката, театъра, изкуството, спорта и културата, ресторантът се сдоби и с много приятели, сред които Иван Лечев, Иван Димов, Йордан Йовчев, Ирмена Чичикова, Андреа Бочели, Лара Фабиан, Ейдриън Броуди, Карминьо и много други.

Милица Гладнишка е музата на новия главен готвач и заради топлата връзка с операта – най-старата италианска опера Teatro di San Carlo е в Неапол, а певицата съвсем скоро ще представи новия си съвместен проект с Михаил Йосифов секстет „Да хвърлим операта в джаза“, който ще включва популярни арии изпълнени по смел и невъобразим начин. През новия сезон ще се играе и нейният театрален дебют – „Титанично“ в Сатиричния театър – моноспектакъл с музика на живо и комедийни монолози.

На специалната вечер Ciao Marco Ciao Napoli първи опитаха новите специалитети Мария Грънчарова, Петя Раева, Лиляна Ангелова, Митко Кърнев, председателят на Италианската търговска камара г-н. Марко Монтеки, журналисти и представители на светския и бизнес елит.

А всички, които искат да опитат вкуса на музиката на Милица Гладнишка ще имат тази възможност – в следващите месеци в Траторията извън менюто ще се предлага нейният специален десерт „Милица“.

Коментари

comments