Ерос Рамацоти се глези с италиански специалитети в София
Ерос Рамацоти не е известен като претенциозен изпълнител. За престоя си в родината ни преди концерта на 26 септември в Арена Армеец, италианската мега-звезда е поискала единствено да разгледа София, след което да похапне от най-добрите италиански специалитети в столицата. Естествено, като всеки италианец, Ерос няма да изневери на родната си кухня.
Със задачата да впечатли известния си сънародник ще се заеме шеф-готвачът Марко Лукиари от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“. Едва 29-годишен, той оглавява кухнята на заведението след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания. Изборът не е никак случаен, защото той е специализиран в ястия от сърцето на италианското гастрономическо изкуство – родното място на пицата и моцарелата Неапол.
Шеф Лукиари обещава да впечатли Ерос с меню от три части, в което традиционните италиански вкусове ще срещнат модерна трактовка и щипка креативност. Най-продаваният италиански изпълнител за всички времена ще опита телешки стек „Фиорентина”, приготвен по специална рецепта, ньоки с песто дженовезе, сметана и орехи и един от най-вкусните десерти в заведението – панакота по неаполитански.
Кариерата на Марко Лукиари започва в Неапол, където завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа. По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант. Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента.
Концертът на Ерос Рамацоти в София се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в Република България и с подкрепата на Италианския културен институт в София.