Джеймс Бонд може да мине на другия бряг

снимка: bgnes.com

снимка: bgnes.com

Следващият Джеймс Бонд може да бъде черен или гей, казва Пиърс Броснън, един от актьорите, който се превъплъти в ролята на тайния агент във филмовата поредица, пише БГНЕС.

„Да. Защо не?“, отговори на въпроса на списание за мъже ирландецът, което го попита дали би могъл да изиграе един Джеймс Бонд като гей. Не мисля, че (продуцентката на Джеймс Бонд) Барбара (Броколи) ще даде възможност на хомосексуален Бонд докато е жива. Но би било интересно да се види, добави той.

Пиърс Броснан е най-известен с ролята на Джеймс Бонд, която играе в четири филма от поредицата: „Златното око“, „Винаги ще има утре“, „Само един свят не стига“ и „Не умирай днес“. От 1997 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

„Нека да започнем с един голям чернокож актьор, който да се превъплъти в Джеймс Бонд. Идрис Елба със сигурност има физиката, харизмата и присъствието“, добави той. Идрис Елба, сега на 42, се сочи като наследник на Даниел Крейг, който играе благия британски агент от 10 години. Бащата на Идрис Елба е от Сиера Леоне, а майка му е ганайка. Той е известен с ролята си на бившия южноафрикански президент Нелсън Мандела във филма „Мандела: Дългият път към свободата“.

Според авторът на приключенията на Бонд, Ян Флеминг, тайният агент е син на шотландец и швейцарка, който е прекарал много години извън Обединеното кралство. Останал сирак на 11 години, той живее с леля си в югоизточна Англия, учи в Единбург, Шотландия.