„Бетибу” от популярната аржентинска авторка Клаудия Пинейро

Cover-Betibu

Очаквайте на 20 юли „Бетибу” от популярната аржентинска авторка Клаудия Пинейро, за която Серхио Олгин написа: „Тя превръща четенето в 3D предизвикателство”.

„Бетибу” (превод: Емилия Юлзари, стр. 352, цена 16 лв.) притежава всички най-въздействащи характеристики на съвременния трилър. Младата писателка Нурит Искар, опитният разследващ журналист Хайме Брена и млад криминален репортер ще обединят усилията си, за да разкрият истината за едно убийство, макар и потулена от престижа и богатството. С обезоръжаваща ирония Пинейро осветлява чудовищните механизми на властта, неизменно оплитаща в мрежите си медиите, поставя проблема за етиката на журналистите, за насилието над словото и съвестта.

Клаудия Пинейро нашумя със своите жанрово нееднозначни, плътни творби, изобличаващи фалшивия морал на по-състоятелната прослойка от аржентинското общество. Стилът й се отличава с динамика, съспенс, проницателни портрети и смазващо чувство за хумор. Това е третият роман на Пинейро, който „Колибри” издава – през 2012 г. в България излезе бестселърът „Вдовици в четвъртък“ – ироничен трилър, удостоен с престижната награда „Кларин“, а година по-късно се появи и „Твоя“, трескав и безмилостен разказ за лицемерието на средната класа.

Коментари

comments