Yettel посрещна новите участници в деветото издание на програмата „Рамо до рамо“

Общо 166 души кандидатстваха за програмата, което е четири пъти повече в сравнение с миналата година

 

Yettel посрещна новите участници в тазгодишното издание на програмата за хора с различни възможности „Рамо до рамо“. Вече девет години тя дава възможност на хора със специални потребности да натрупат опит в корпоративна среда, като по този начин подпомага тяхното професионално развитие и социална интеграция.

Тази година в програмата кандидатстваха общо 166 души, което е четири пъти повече в сравнение с миналата година. Това не само показва желанието на хората със специални потребности да намерят своя професионален път и да бъдат полезни, но и нуждата бизнесът да отвори вратите си за тях и да им помогне да разгърнат своя потенциал. Затова не спираме да обменяме своя опит и с други компании, които също като нас вярват, че всеки заслужава равен шанс и са готови да работят в тази посока.“ коментира Галина Чулева, главен директор „Управление на хора и култура“ в телекома.

Част от тазгодишното издание на програмата ще бъдат четирима души, които през следващите две години ще работят по конкретни проекти в отдели като „Въвеждане на пазара“, „Управление на проекти“, „Хора и култура“ и „Корпоративна политика“.

Предстои всеки от тях да мине през специализирано въвеждане в работния процес. През цялото време те ще имат до себе си личен ментор – служители на Yettel, минали през специално обучение и подготвени да приемат хората с различни възможности в своите екипи. Едновременно с това, могат да разчитат на психологическа подкрепа от корпоративния психолог на компанията. Част от участниците ще работят напълно дистанционно – възможност, която „Рамо до рамо“ дава за трета година.

Общо 38 души са участвали в програмата от старта ѝ през 2015 г. до днес. Дългогодишен партньор е неправителствената организация Jamba, която от години работи за осигуряването на равни възможности за хората със специални потребности. Нейният екип отговаря за предварителния подбор на кандидатите, популяризирането на програмата сред потенциални участници, както и за обучението на ръководителите и екипите в Yettel, които са част от програмата.

Броени дни преди да посрещне новите участници, „Рамо до рамо“ взе първо място в категорията „Бизнес организация“ на годишните награди за добротворчество и позитивна промяна „Агент на промяната“, организирани от фондация Social Future.

През ноември програмата спечели признание и от националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България за многообразие, равнопоставеност и приобщаване, а през септември бе отличена от световната организация Top Employers Institute, като ще бъде представена в нейната онлайн библиотека с най-добри практики от цял свят.