Yettel и Бизнес парк София стартират инициатива за събиране на електронни отпадъци

Yettel и Бизнес парк София откриват специална инсталация с контейнери за рециклиране на електронни устройства, която ще бъде на разположение на служители и посетители в Бизнес парка. От 20 ноември до 8 декември работещи в офис сградите и жители на квартал „Младост“ ще имат възможност да направят малка и лесна крачка към голяма „зелена“ цел.

Инициативата на телекома, сега в партньорство с Бизнес парк София, цели да повиши осведомеността по темата за правилното събиране на електронния отпадък и да ангажира с каузата възможно най-много хора.

Искаме да покажем на хората, че рециклирането е важно и може да бъде и лесно. Това е малка стъпка към по-чистото ни бъдеще, която всеки може да направи вместо да държи неработещата и непотребна електроника вкъщи и в офиса. Идеята дойде след наша вътрешна активация, с която установихме, че когато улесним и осигурим такъв контейнер на нашите служители, всички се включват с ентусиазъм. Вярваме, че рециклирането е отговорност на всеки. Радваме се, че Бизнес парк София подкрепи идеята и заедно ще предоставим тази възможност на повече хора.“ каза Маргита Колчева, старши съветник „Устойчиво развитие“ в Yettel.

Инсталацията за събиране на електронен отпадък за рециклиране може да бъде открита в Бизнес парк София: пред сграда 3 от 20 до 24 ноември, сграда 7 между 27 ноември и 1 декември. А през последната седмица 4-8 декември желаещите да се включват могат да предадат за рециклиране своите устройства в специалните контейнери до заслона пред главния вход на сграда 15.

„Тази кампания е отличен пример за това как компании от различни индустрии се обединяват с местната общност, за да подобрят общата ни среда.“, каза Екатерина Радева, ръководител на отдел „Специални проекти и ESG инициативи“ в Бизнес парк София. „Надяваме се това да мотивира повече хора да рециклират старата си дребна електроника.“, споделя още Радева.

Електронните отпадъци са най-бързо растящият вид отпадък в света. Грижата за околната среда и темата за рециклирането са приоритетни и са заложени в стратегията за устойчиво развитие на Yettel, както и тази на Бизнес парк София.

Yettel вече предприе редица стъпки в посока справянето с електронния отпадък, като например удължаване живота на устройствата с предоставяне на трета година гаранция на смартфоните, които предлага. Целогодишната кампанията „Рециклирай и спести“ стимулира потребителите да върнат за рециклиране старо устройство като в замяна получат отстъпка от цената на дадени модели смартфони и часовници.