Wardruna с ударен саундтрак и в сезон 4 на „Викинги“

wardruna_gudvangen_2010_04_large copy

Магическите мелодии на Wardruna ще звучат и в най-новия четвърти сезон на „Викинги“, потвърди самият Айнар Селвик, лидер на групата, която чакаме за първи концерт у нас на 25 февруари в зала 3 на Националния дворец на културата. Поредната порция героични битки и политически игри в епичната сага за завоеванията на северните народи начело с легендарния герой Рагнар Лодброк стартира по History Channel на 18 февруари, точно седмица преди съвместното шоу на Wardruna с родните Smallman.

В четвърти сезон на сериала Айнар Селвик отново стои плътно зад въздействащите композиции, огласящи повратните моменти, в които боговете решават съдбите на героите. Верен на концепцията си да използва старинни северни инструменти, Селвик сам изпълнява мелодиите на кравиклира, букехорн, тагелхарпа, флейти, а също можем да го чуем и да пее. От втори сезон Селвик пише музиката към сериала в съавторство с основния композитор Тревър Морис.

Аналогично на норвежките си гости, Smallman също могат да се похвалят с участие във филмов проект. Преди броени дни официално бе представена онлайн късометражната анимационна лента „The Blood”, за която Smallman записаха музика в характерния си тежък стил, отреждащ им място на една от най-разпознаваемите и любими групи у нас. “The Blood” е филм срещу насилието на талантливия режисьор и аниматор Велислава Господинова, показан на над 30 международни филмови фестивали и награден на не един от тях. Премиерното представяне на анимацията с музиката на Smallman бе още през 2014 г. в антракта на промо концерта за третия им албум Envision.

Концертът на Wardruna в София на 25 февруари е не само първото им гостуване у нас. То е и единственото им шоу на Балканите тази година, поради което се очаква многобройна публика от Румъния, Гърция, Сърбия, Македония и Турция.

Билети могат да бъдат намерени в Билетен център-НДК и мрежата на Ticketportal.bg на цена 70 лв.