Viber представя новото приложение Wink

WINK app copy

Viber, едно от водещите приложения за чат съобщения с повече от 664 милиона уникални потребители от цял свят представя новото придружаващо приложение – Viber Wink, което позволява на потребителите да изпращат снимки или видео клипове за ограничено време след като са били видени веднъж от получателя.

Приложението Viber Wink е безплатно за сваляне от магазина за приложения (app store), като позволява на потребителя да заснеме снимка или кратко видео с дължина до 10 секунди, а ако иска може да добави и кратък текст към снимката. Wink дава и възможност за настройване на таймер, така че съобщението да бъде изтрито след определено време от 1, 3, 7 или 10 секунди, след като е видяно от получателя. (В случай, че не е избрана опцията за времево ограничение, тогава съобщението ще бъде изпратено като обикновена снимка или видео.) Видео и снимки могат да бъдат изпращани до всеки един контакт във Viber. Съобщението, изпратено чрез Wink се появява в стандартния прозорец за разговор и може да бъде видяно от получателя, дори и да няма инсталирано допълнителното приложение – Viber Wink app. След като е видяно съобщението, то изчезва след предварително указаното време.

От 24-ти декември специално за българските потребители ще бъде представен Wink стикер пакет, който ще може да бъде свалено безплатно, за да направи чата още по-забавен.

“За нас е ясно, че потребителите на Viber имат нужда от повече контрол върху съобщенията, които изпращат“, споделя Офир Ейал, Директор Продуктова Стратегия – Viber. “Добър пример за това е, изключително положителният начин, по който потребителите приеха най-последната функция на Viber – изтриването на съобщения – която ти дава възможност дистанционно да изтриеш съобщенията, които вече си изпратил. Wink е друг начин за ангажиране на потребителите, но по забавен начин. Надяваме се, че Wink всъщност ще окуражи потребителите да споделят повече като им дава контрол върху снимките и видео клиповете, които изпращат – и по-конкретно онези моменти, които не желаят да бъдат съхранени завинаги!”