SmartyKids разказват: Как децата ни да развият СУПЕРПАМЕТ?  

 

Отговорът се крие в новата авторска методика на SmartyKids

 

С това как децата ни да развият суперпамет е свързана най-новата методика на SmartyKids Bulgaria – SmartyЧетене. В допълнение към менталната аритметика, с която свързваме детските центрове, тя насърчава малките да могат да се учат на бързо четене с разбиране и да развиват страстта си към четенето на книги.

Част от курса предвижда обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации – т.нар. СУПЕРПАМЕТ.

 

Четенето, също като смятането, се ръководи от различни дялове в мозъка. Детето не може да чете като възрастен човек. Затова е необходим по-различен подход – чрез трениране на мозъчния дял, като използваме определени техники и „мозъчни дразнители“, можем да развием и подобрим умението за скоростно четене с разбиране. Бавното и неуверено усвояване на информацията води до общо понижаване на нивото на детето, на показателите за успеваемост и на интереса към обучението. Упражненията са подредени така, че да се предотврати умората и скуката при малките. Също така дейностите се сменят постоянно, за да се запази динамиката и да се тренира превключването на вниманието.

 

На SmartyЧетене могат да се запишат деца, навършили 7 години. Те ще преминават през специална диагностика, индивидуално проследяваща нивата на възприемане на текст.  Първият урок от курса е безплатен и не обвързва посетителите по никакъв начин. На него се прави презентация на методиката пред родителите и техните деца. Тази практика може да ви е позната от курсовете по ментална аритметика – тя е характерна за всички занятия на бранда SmartyKids.

 

Какво представлява менталната аритметика?

 

Менталната аритметика е метод, станал изключително популярен у нас през последните две години, благодарение на SmartyKids. Същността на подхода се крие в развиването на умение за изключително бързо смятане на ум, без реално да се извършват сложните аритметични операции. Това от своя страна допринася за хармоничното развитие на умствените и интелектуални способности на детето. В заниманията се работи със специално сметало Абакус, познато в древни страни от хилядолетия, и използвано в традиционното обучение на източните страни и до днес.

Всеки може да посети безплатните шоу уроци след предварително записване през сайта http://smarty-kids.bg

 

Какви умения развива менталната аритметика в децата, можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=IBv9MNLYIMc