RawCakes.bg разшири своето онлайн присъствие с платформата за електронни магазини Shopiko    

Съвременните SaaS платформи за електронна търговия напоследък направиха истинска революция, позволявайки на всеки малък бизнес да се сдобие с пълноценен и функционален онлайн магазин. Един чудесен пример за това е производителят на сурови торти RawCakes.bg – интересен стартиращ проект, който значително разшири своето присъствие, залагайки на платформата за електронни магазини Shopiko на най-голямата хостинг компания у нас СуперХостинг.БГ.

 

„За нас този проект е и кауза, с която да помогнем на все повече хора да живеят здравословно и в крайна сметка да допринесем за едно по-здраво и по-щастливо общество.“ – споделя основателката Ива, която е и основният идеен двигател на начинанието.

 

„Shopiko е изключително лесна за използване платформа, което беше от важно значение за нашия екип, защото не сме уеб специалисти и имахме нужда от решение, което ще ни позволи да се фокусираме върху основната дейност, вместо да навлизаме в технологичните аспекти.“

 

Платформата позволява лесното и бързо създаване на онлайн магазин, както и неговото последващо развитие и маркетиране. Тя работи по модела „софтуер като услуга“ (SaaS – Software as a Service), което дава възможност на екипа на RawCakes.bg да поддържа сайта без много усилие и да се съсредоточи в правенето на още по-вкусни и полезни сурови торти. Както и да следва по-лесно мисията на RawCakes.bg – да покаже, че полезната храна може едновременно да е и вкусна, а човек не трябва да прави компромис, избирайки между здравословния начин на живот и удоволствието от храненето.

 

„Екипът на Shopiko е чудесен, а гъвкавостта на платформата ни позволява да я съобразим със спецификите на нашата дейност. От самото начало досега магазинът се маркетира единствено онлайн и не използва никакви офлайн канали за комуникация. Комбинацията от сайт и социални мрежи е нашето лице пред аудиторията ни – прозрачно и открито за обратна връзка.“ – споделя още Ива. На всички стартиращи предприемачи, които обмислят да започнат свой онлайн бизнес, тя препоръчва да се насочат към нещо, което обичат да правят, да трупат знания и да се доверят на дигиталните технологии.