LG ще покаже за първи път „специализирана“ X серия смартфони

X Series_3(Cam+Screen) copy

Вместо да разчита на това да пусне един продукт, насочен към нуждите на всички клиенти, LG Electronics (LG) ще представи по време на Mobile World Congress 2016 нова гама от смартфони, разработени по начин, който да предложи на клиентите уникално потребителско преживяване чрез изключителна функционалност, която конкурира ценово смартфоните от среден клас. Първите два модела в X гамата — X cam и X screen — ще направят своя дебют по време на конгреса за мобилни технологии MWC в Барселона на 22-ри февруари. X cam и X screen са създадени за клиенти, които нямат нужда от всички екстри на днешните телефони от висок клас, но все пак желаят да притежават страхотна камера или модерен дисплей.

X cam има двойни камери на гърба, притежаващи едни от най-модерните и иновативни технологии, които се предлагат в смартфон за масовия потребител. Благодарение на стъклото на LG 3D Bending Glass, X cam има елегантен извит дизайн отпред и с профила си с дебелина само 5,2mm, смартфона е с изключително комфортен захват. И за разлика от други обемисти и по-тежки телефони от среден клас, X cam тежи само 118 грама.

Другият модел, който е с подходящото наименование X screen, е оборудван с втори екран “Always-on”, който до момента се предлагаше само в премиум модела LG V10. Вторият екран е поставен над основния 4,93-инчов HD In-cell тъч дисплей и благодарение на него многозадачната работа става изключително лесна. Чрез вторият екран с размер 1,76 инча, потребителите могат лесно да достъпват често използвани приложения, да приемат обаждания без да прекъсват текущата активност на смартфона или просто да си пуснат музика. Вторият екран също дава възможност на потребителите да виждат часа, датата, статуса на батерията и други уведомления без да се налага да включват телефона. В допълнение, X screen предлага стилен и луксозно изглеждащ дизайн със своето кристално покритие от стъклопласт и изчистените си линии.