LG продължава иновациите в екосистемата за умния дом

LG_SmartThinQ_Hub_1 copy

По време на CES 2016 LG Electronics (LG) ще покаже най-новото си попълнение към IoT екосистемата – хъбът SmartThinQ™. LG SmartThinQ играе ролята на посредник между умните сензори и свързаните домакински устройства, но всъщност е много повече – той може да показва уведомления от лични календари и да предава поточно музика от вградения си говорител. SmartThinQ е с елегантен дизайн, включва 3,5-инчов цветен LCD дисплей и се свързва със смартфон приложение, за да улесни двупосочната комуникация с умни уреди и умни сензори в дома.

Хъбът SmartThinQ Hub разширява SmartThinQ платформата на LG, която има за цел да наблюдава и управлява домакински уреди като перални машини, хладилници, фурни, прахосмукачки-роботи, климатици и голямо разнообразие от сензори. Хъбът SmartThinQ играе ключова роля в платформата за умен дом на LG като събира информация от умните уреди и конвенционалните устройства, свързани към SmartThinQ сензори. Данните се представят под формата на уведомления на LCD екрана чрез вграден говорител, който играе ролята на централна “свързваща точка“ на умния дом.

Хъбът SmartThinQ е съвместим с множество устройства на други производители и доставчици на услуги, които поддържат стандарта с отворен код на AllJoyn® Alliance. Потребителите скоро ще могат да закупят пакет за умен дом, създаден около хъбът SmartThinQ, който включва свързани устройства от други производители. Пакетът „Energy“ се състои от хъбът SmartThinQ Hub, както и от умно осветление, сензор за измерване на потребяваната енергия и умния термостат на Google Nest Learning Thermostat. Пакетът „Safety“ ще се състои от хъбът SmartThinQ, сензор за движение Iris на Lowe’s, сензор за контакт и сензор за установяване на водни течове. Партньорствата с Google и Lowe’s са ключовото предимство на екосистемата за умен дом от LG, която приоритизира съвместимостта с множество марки.

Като всички други домакински устройства и продукти на LG, хъбът LG SmartThinQ е създаден да се вписва по страхотен начин в интериора на дома. Той има метален корпус в две привлекателни цветови схеми: златно шампанско и черно. LCD дисплеят е поставен под ъгъл за по-лесна четимост, а висококачествения говорител може поточно да предава музика от хиляди безплатни радиостанции от iHeartRadio или такава, качена на смартфон или таблет посредством Bluetooth.