LG отличена като безспорен лидер на тазгодишните награди Red Dot

REDDOT_AWARD copy

LG Electronics (LG) се очерта като ясния победител в тазгодишните награди на Red Dot за отличен дизайн. Впечатляващите 32 отличия на LG включват две награди „Най-добри сред най-добрите” и 30 награди Red Dot. Като единствен носител на две награди „Най-добри сред най-добрите” в една и съща година, това признание на Red Dot потвърждава мястото на LG в авангарда на технологиите и лидерство в дизайна.

Сред продуктите, удостоени като поставящи златен стандарт в дизайна с престижната награда на Red Dot – „Най-добри сред най-добрите”, са телевизорът 4K OLED (модел 65E6) и хладилникът Bottom-Freezer (модел GA-B489), като чрез тези награди продуктите помагат на LG да разнообрази портфолиото си от наградени продукти, ненадминати от други компании.

Red Dot е един от трите най-престижни световни комитети заедно с iF Design Awards и IDEA (International Design Excellence Awards). Тази година само 70 от общо 5214 представени продукта от цял свят бяха определени като „Най-добри сред най-добрите“ благодарение на тяхната иновативност и лидерство в дизайна.

Телевизорът 4K OLED впечатлява с привлекателна външност, като едновременно с това запазва отличителния дизайн на премиум телевизорите OLED на LG. Завършен с елегантно метално прозрачно стъкло, телевизорът 4K OLED придава аура на класа и изтънченост, преодолявайки различията между съвременните тенденции и класическия стил. Едновременно телевизор и шедьовър на модерното изкуство, изтънченият 4K OLED е подходящ за всеки вкус и се вписва без усилие във всяка обстановка.

Стремежът на LG да създава продукти с рационален дизайн личи ясно и в изтънчения хладилник Bottom Freezer. Противно на други модели с големи дръжки, които се подават от хладилника, Bottom Freezer се отличава с иновативна дръжка за лесно отваряне, която е прибрана в долната част на вратата и е почти незабележима. Стилният външен вид на телевизора е оборудван още с изискано осветление, което позволява лесно отваряне на вратата по всяко време на денонощието.

Като допълнение към своите две награди „Най-добри сред най-добрите“, LG получи още 30 отличия от съдиите на Red Dot. Хладилникът LG SIGNATURE беше отличен за технологиите Knock-on Door-in-Door™ и Auto Door Open, а пералнята LG SIGNATURE беше призната за своя двоен капацитет, както и за сензорната повърхност на стъклената врата. Журито остана впечатлено и от пречиствателя на въздух LG SIGNATURE и неговия прозрачен прозорец, който позволява на потребителя да наблюдава процеса на пречистване. Телевизорът LG SIGNATURE също беше отличен за тънкостта на OLED стъклото (2,57 мм.), както и за други луксозни елементи.