Lavazza представя рецепта за свеж пролетен коктейл с кафе

Пролетта пристигна, но има нужда от напомняне за очакваните от нея нови цветове и по-високи температури. С нетърпение очакваме дните за разходка по улиците или за наслаждаване на свежи напитки на открито с приятели през уикенда или след работа. За да отпразнува новия сезон и да насърчи моментите на споделяне и приятелство между хората, Lavazza разработи специална вкусна рецепта за свежо изживяване, което чрез цветовете и съставките си е посветено изцяло на пролетта.

Благодарение на пикантния си аромат, рецептата за коктейл с кафе ще Ви покани да започнете своето пътешествие и да се потопите напълно във вкусовете и цветовете на новия сезон. Специално създаден от експертите на Lavazza, ароматният коктейл предоставя идеалната възможност да предизвикате себе си и да изпробвате уменията си на барман, като го приготвите у дома си в няколко лесни стъпки.

Коктейл с кафе LAVAZZA N. 10

Очакваме по-топлото и слънчево време всеки момент, когато ще подменим зимното си облекло и ще започнем да се стопляме отвътре-навън с помощта на тази пролетна рецепта.

Можете да посрещнете новия сезон с това вдъхновено от пролетта предложение на Lavazza, което е перфектната комбинация от свежест и вкус, балансирани от обгръщащия аромат на кафе, за уникално вкусово изживяване.

 

Съставки

  • 25 мл черешова лимонада (15 мл Спрайт или лимонада + 10 мл черешов сироп)
  • 20 мл студен извлек от кафе
  • 80 гр натрошен лед

Приготвяне

  • Студен извлек от кафе (за 1 литър):
    1. Претеглете 340 гр смляно кафе (Qualità Oro)
    2. Измерете 1,6 л вода и накиснете смляното кафе в нея
    3. Разбъркайте добре и оставете на стайна температура за 8>12 часа
    4. Прецедете първо с помощта на цедка, а след това и с хартиен филтър
    5. Съхранявайте в хладилник за до една седмица

Бележка. Можете да използвате този екстракт за Коктейл с кафе N10 или да разредите 1 част екстракт с 2 части студена вода и да сервирате върху лед, за да получите вкусно айс кафе!

 

  • Черешова лимонада (за 1 литър):
    1. Отмерете 0,6 л лимонада и 0,4 л черешов сироп.
    2. Разбъркайте до пълно смесване на продуктите и съхранявайте в хладилник

Поднасяне

  1. Изсипете в чашата за коктейла черешовата лимоната и залейте със студен извлек от кафе в пропорцията, спомената в рецептата
  2. Не разбърквайте двете течности, а добавете натрошения лед върху тях
  3. Сложете сламка и сервирайте.