LA ROCHE-POSAY стартира кампания #SKINISMORETHANSKIN с мисията да разбие клишетата за проблемна кожа

Понижено самочувствие, липса на сън, гняв, социален натиск или срам са само част от последиците на все по-зачестяващите случаи на кожни проблеми в световен мащаб: акне, екзема, алергии. La Roche-Posay стартира кампанията #skinismorethanskin, с която да повиши информираността за тези проблеми и да помогне на хората, имащи такъв тип проблеми, да се чувстват добре в собствената си кожа.

 

 

София, 28 април 2021 г. – Статистиката показва, че 50% от пациентите с акне се самоизолират, 46% са склонни към депресия, 79% от пациентите с екзема често не ходят на работа в най-активната фаза на проблема, а от 47 до 60% от тях имат проблеми със съня. Акнето или появата на малки зачервявания по лицето са достатъчна причина за все повече хора по света да променят ежедневието си, а от там и качеството си на живот. Колкото е по-сериозен кожният проблем, толкова по-силно се отразява на начина на живот на човек. А тези проблеми са все по-често срещани – над 2 милиарда души по света страдат от някакъв кожен проблем.

 

Имайки предвид тази тъжна статистика, през 2020 г. марката La Roche-Posay, лидер на пазара за дермокозметика, проведе научно проучване, от чийто изводи стана ясно, че кожните проблеми са нещо много повече от само проблеми на кожата – често те водят и до много сериозни социо-психологически проблеми за пациентите, като гняв, депресия, липса на амбиция, липса на сън, ниско самочувствие, асоциализиране. След тези изводи и в продължение на основната мисия на марката La Roche-Posay за последните 40 години – да подобри ежедневието на хората и здравето на тяхната кожа, стартира кампанията #skinismorethanskin. Защото наистина Кожата е нещо повече от само кожа.

 

КОГАТО ГЛЕДАМЕ ЛИЦЕТО, ВИЖДАМЕ ЧОВЕКА

 

„Смело мога да кажа, че всички кожни проблеми стават все по-често срещани в последните години. Пациентите с атопичен дерматит са се увеличили 3 пъти само за последните 10 години, като все повече нараства техният брой в индустриализираните страни, като в някои държави над 30% от населението има някакъв вид атопия. Акнето също отдавна не е проблем само при тийнейджърите, а все повече от него страдат жени между 25 и 40 години. Благодарение на компании като La Roche-Posay, на пазара има множество продукти, подходящи за справянето с тези проблеми, като например гамите Lipikar, Effaclar или Toleriane. Важно е пациентите да знаят, че правилната и отговорна грижа за кожата e системна и продължава цял живот, а не е нещо, което да правим за два-три месеца, докато проблемът отшуми.“, акцентира д-р Айлин Шеф, дерматолог с богата практика и множество специализации в чужбина.

 

„Моята голяма дъщеря има атопичен дерматит и със сигурност мога да кажа, че това детето ти да има такъв проблем е по-страшно, отколкото ти самият да страдаш от него. При дъщеря ми този проблем се появи, когато тя беше на две години и половина и наистина много я сърбеше. Тогава дерматолог ни изписа продукти от серията Lipikar и смея да твърдя, че ефектът беше магически. Продължавам да използвам за нея и измивното олио, и балсама Lipikar, а покрай нея в момента и за трите ми деца използваме Lipikar.“, каза Антоанет Пепе, майка на три деца и по-известна в социалните медии като @antoinettepepe.

 

„Докато бях бременна имах доста агресивно хормонално акне. Направих грешката да отида на козметик, а не на дерматолог, което, разбира се, влоши нещата. Чак тогава се обърнах към дерматолог и след като използвах няколко серии на La Roche-Posay, кожата ми се възстанови за почти два месеца. И до днес използвам Toleriane и съм безкрайно доволна. Преди няколко години открих и важността на слънцезащитната козметика и мисля, че това е едно от най-важните неща за кожата, особено за децата – не излизам със сина ми навън, без да сме взели Anthelios 50+.“, сподели Мона Гочева, майка на едно дете и по-известна в социалните медии като @monagocheff.

КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ В ЦИФРИ

50% от пациентите с акне се самоизолират[1]

– 46% от тях са склонни към депресия

– 350 000 дни в училище са пропуснати заради същия проблем [2]

– 79% от пациентите с екзема казват, че не ходят на работа, когато проблемът е най-изявен[3]

– 47 до 60% от пациентите имат проблеми със съня

– 50% от страдащите от атопичен дерматит се чувстват „дамгосани“ от обществтото[4]

80% от онкоболните се оплакват от нежални кожни проблеми по време на своето лечение[5]

 

‘’Основната мисия на La Roche-Posay като марка е да осигури по-добър живот за чувствителната кожа и да даде богат избор от продукти на всички хора, страдащи от кожен проблем, което да подобри качеството и на техния живот. Това е и причината да наричаме продуктите ни, част от кампанията #skinismorethanskin, life changers – или такива, които променят начина ни на живот. За нас е от изключително значение да можем да предоставим правилната рутина в грижата за кожата за всеки човек, който страда от някакъв проблем: от акне и атопичен дерматит, до кожни алергии, хиперпигментация и белези.“, каза Диана Иванова, официален трейнър на La Roche-Posay.

 

КОМБИНАЦИЯ ОТ НАУКА И ДЕРМАТОЛОГИЯ ЗА ПО-ЗДРАВА КОЖА

Пионер в ефективната грижа за здравето на кожата, марката La Roche-Posay си партнира с над 90,000 дерматолози по целия свят, в желанието си да създава най-добрите дерматологични решения за по-добър начин на живот. Фокусирайки се върху реалните кожни проблеми, марката е провела над 700 клинични изследвания и тестове с повече от 200 000 души между 0 и 104-годишна възраст, които страдат от различни кожни проблеми: акне, атопия, алергии, проблеми следствие на онко терапия.

 

LIPIKAR: ЗА СУХА КОЖА, СКЛОННА КЪМ АТОПИЯ

Базирано на последните научни открития за микробиома, новото поколение емолиенти доведе до създаването на Lipikar Baume AP+M, който балансира микробиома и е предназначен за много суха кожа, склонна към атопия и/или алергии. Има бърз ефект и помага за възстановяването на баланса на кожата.

 

EFFACLAR: СРЕЩУ АКНЕ, ДОРИ И В ЗРЯЛА ВЪЗРАСТ

Около 40% от жените в зряла възраст по света страдат от форма на акне, а проучванията сочат, че обикновено хората се срамуват от този проблем и стават заложник на собствената си кожа, вместо да се чувстват добре в нея.  Дерматологичното решение на този проблем е Effaclar Serum, който е с висока концентрация и уникална формула, съдържаща комплекс от три киселини (салицилова, гликолова и LHA-липохидрокси киселина) и ниацинамид, които дават видим резултат и възстановяват кожата от белезите на акнето до 49% само за 28 дни.

 

CICAPLAST: В БОРБАТА С БЕЛЕЗИ

Възстановяването на кожата при раздразнения или наранявания е комплексен и продължителен процес, понякога с повече, понякога с по-малко увредена кожа. Решението за подпомагане на заздравяването е Cicaplast Baume B5, възстановяващ балсам с активни съставки: мадекасозид, растителен екстракт, който доказано помага за възстановяването на епидермиса и редуцира болката до 90%. Съдържа и пантенол, който подобрява състоянието на естествената бариера на кожата.

 

БЕЗ ФИЛТЪРСТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ И СПОДЕЛЕТЕ СВОЯТА ИСТОРИЯ

Кожните проблеми като акне, екзема или белези не бива да определят човека, неговия характер, мечтите и надеждите му, успехите му. Това е основното послание на кампанията #skinismorethanskin, което марката La Roche-Posay отправя към всички хора и което вдъхнови създаването на видеото Кожата е нещо повече от само кожа, в което участват реални хора с реални кожни проблеми.  Без филтри, без фотошоп, реалните лица на хората се борят за това колкото се може повече от нас да разберат, че дерматологията има решение за всеки проблем и може да промени към по-добро качеството ни на живот. Марката приканва всеки, който страда от кожен проблем, да сподели своята история и опит с хаштага #SKINISMORETHANSKIN, защото проблемът за едни е решение за други.

 

 

Повече за La Roche-Posay: www.laroche-posay.com и в социалните мрежи Instagram и Facebook

[1] Dermocosmetic market research conducted by IQVIA and other partners (Ipsos, TNS) between September 2017 and August 2018 among dermatologists in 62 countries

[2] Dreno B, Bordet C, Seite S, Taieb C. ‘Register Acne’ Dermatologists. Recurrent acne: impact on quality of life and productivity

[3] Chang YS, Chiang BL. Mechanism of steep disorders in children with atopic dermatitis and the role of circadian rhythm and melatonin. Posted on March 29, 2016

[4] Carvalho D, Aguiar P, Mendes-Bastos P, Palma-Carlos A, Freitas J, Ferrinho P. Quality of life and characterization of patients with atopic dermatitis in Portugal

[5] Charles C, Sultan S, Bungener C, et at. Influence of skin toxins associated with targeted therapies on quality of life. Results of a research study.

Коментари

comments