Дамското портмоне като подарък

 

Канени ли сте на парти на рожден ден на дама? Колебаете ли се какво да й подарите? Ако рожденичката е ваша приятелка, близка, роднина или дамата на вашето сърце, винаги можете да я зарадвате с нещо наистина изискано и стилно. Започвайки от дамските аксесоари, които са безчетни – гривна, пръстен, обеци, колие, очила, шал и т.н., преминавайки през дамската парфюмерия и козметика и стигайки до разнообразни жанрове книги, вие можете да създадете наистина прекрасни и оригинални подаръци. Но нека се насочим на по-практична вълна и да изберем подарък, който ще влезе в ежедневна употреба и същевременно е луксозен, стилен и прекрасен. Предлагаме ви да подарите на рожденичката дамско портмоне от естествена кожа, което тя да ползва с радост всеки ден.

Дамските портмонета от естествена кожа се отличават по своя дизайн, брой отделения, украсата по тях и т.н. Има портмонета, които имат и презрамка и могат да се носят като чанта-портмоне. Те са стилни, компактни и много удобни, защото в тях дамите могат да сложат нещата от първа необходимост като ключове, пари, лични документи. Чантите-портмонета са подходящи за партита и клубове – за места, където се събират много хора и няма достатъчно пространство за поставяне на личен багаж. Чантите-портмонета са удобен и практичен аксесоар, за който всяка дама мечтае. Ако подарите стилна кожена чанта-портмоне, ще зарадвате много жената, която ви е поканила на своето парти. Някои модели кожени дамски чанти тип портмонета имат нитове за украса, панделки, цветенца, блестящи елементи, ефектни пайети и др.

Може да подарите и класическо кожено дамско портмоне, което е с изчистен дизайн и е класика в жанра. Портмонето от естествена кожа е на мода от повече от четири века като през годините неговият дизайн се е променял, достигайки до съвременната си визия. Портмонето е ефектен подарък. То не е просто сувенир, който ще бъде поставен в някой ъгъл и ще обира пепела вкъщи. Портмонето не е някакъв аксесоар, който може да бъде ползван понякога като чифт обеци с ефектни камъни например. Коженото портмоне е луксозен артикул, който се употребява в ежедневието. То е един много успешен подарък. Добре е да се поставят монети в него преди да го подарите, за да носи богатство на своя собственик. Съществува вярване, че ако се подари портмоне без монети или банкноти, то няма да доведе до материален просперитет човека, на когото го подарявате. Затова е желателно предварително да поставите една монетка за късмет и богатство.

Портмонето от естествена кожа запазва своя естетичен външен вид за дълго време. Ако искате да го подхраните и да запазите неговият блясък през годините, можете да си направите следната смес – две супени лъжици ленено масло и една супена лъжица ябълков оцет. Тази смес се разбърква добре и се нанася леко върху портмонето с помощта на меко памучно парцалче. След един ден портмонето се минава със суха и мека кърпа. Ефектът е превъзходен. Можете да го пробвате, за да бъдат кожените портмонета ефективни за по-дълго време и да запазят естетическия си блясък.