10-те най-популярни сексиграчки в света

Магазините, предлагащи артикули за интимна употреба и сексуално стимулиране, не са често обсъждана тема в обществото, но въпреки това имат своите заклети фенове и почитатели. Дори и да изглеждат варварски за по-консервативната аудитория, сексшоповете се радват на стабилна посещаемост в световен мащаб, като дори могат да се извлекат определени пазарни тенденции и маркетингова статистика относно най-предпочитаните сексиграчки в световен мащаб. Ето и десетте най-разпространени сред тях. 

Мастурбатори

Мастурбаторите са едни от най-разпространените еротични уреди сред мъжете. Използват се както при самостоятелен акт, така и с партньор, като спомагат за разнообразяването и повишеното удоволствие от дейността. Могат да са ръчни и вибриращи, изработени от различни материали, както и с разнообразни начини на приложение и “ефекти”.

Вибратори

Вибраторите са класическият дамски вариант за достигане на собствено удоволствие, но съвсем не е нетипично и да се използват в двойки. Многообразието от модели и функции е удивително, като някои видове дори предвижат и музикален елемент. Затова не е изненада, че са една от най-продаваните и обхватни категории сексиграчки изобщо.

Дилдо

Дилдо е друг добре познат атрибут за любителите на по-специфични удоволствия, принадлежащи към нежния пол. Представлява реалистична отливка на мъжки полов орган, която наподобява вибратор, но е доста “по-обрана” откъм движения и възможности за автоматизация. Съществуват вариации, измежду които може да се избира, като най-интересни са стъклените алтернативи, подходящи за постигане на температурни амплитуди.

Топчета

Вагиналните и аналните топчета са едни от най-древните разновидности на сексиграчки, като в Древния Изток са се използвали както за постигане на по-добро полово здраве при жените, така и за трениране на мускулатурата на интимните им части, което носи по-голяма наслада. Релевантността им е валидна и към днешна дата.

Масажори

Масажорите, подобно на вибраторите, се използват за стимулация, която е малко по-дискретна в сравнение с аналозите. Изработени са от безопасни материали, дато в допълнение се отличават с дискретност, компактност и мобилност. Поддържат се лесно и обикновено работят на батерии, което ги прави относително енергийно независим избор.

Секс кукли

Секс куклите са популярен избор сред доста кавалери, макар и да са обект на доста шеговити подмятания в съвременното общество. Противно на масово възприетите схващания обаче, съществуват във вариант както за мъже, така и за жени. Модерните секс кукли са изключително реалистични и пригодени да изпълняват всякакви желания на притежателя си, независимо от неговия пол.

Секс колани

Секс коланът е мултифункционално приспособление, което може да се използва по разнообразни начини и обикновено моделите за дамите се отличават от тези за мъжете. Стандартните модели представляват бельо или колан с прикрепено дилдо, вибратор или друго приспособление. Използват се както от еднополови, така и от хетеросексуални двойки.

Помпи

Помпите са популярен атрибут за мъже и жени. Силният пол го използва, за да се настрои предварително за партньорката си и да уголеми размера на половия си орган. Повечето уреди от подобен порядък дори разполагат със собствен манометър, чрез който да следите налягането, както и прозрачна основна част, която спомага за наблюдаване на процеса в детайли.

BDSM аксесоари

Макар и нетипични сексиграчки, а по-скоро аутфити и аксесоари, приспособленията за садо-мазо удоволствия се радват на изключителен интерес сред съвременниците ни. Идеята за доминант и подчинен е една от най-експлоатираните, но въпреки това все още привлекателни за масовата аудитория концепции, което е и причината за обемът продажби на BDSM бельо и приспособления като камшици, вериги и други.

Уреди с онлайн приложения

Сексиграчките, които могат да се управляват чрез смартфон, са една от технологичните иновации на XXI век, която заслужава отделно място в класацията заради сериозно набиращата си популярност. Като видове могат да се отнесат до почти всяка от изброените категории, но уникалното при тях е възможността да споделите удоволствието с партньор, който се намира на далечно физическо разстояние.