Перфектната двойка – кафе и шоколад! Lavazza споделя сладко вдъхновение за Свети Валентин

Кафето и шоколадът са двойка, създадена в рая! Правят се от различни растения и идват в много разновидности, но веднъж комбинирани, взаимно допълват качествата си за едно ненадминато вкусово изживяване. Много хора обичат да придружавате кафето си с хапка шоколад. Тази широкоизвестната комбинация е възхвалявана от най-добрите сладкари в света чрез техните деликатеси.

Съчетаването на кафе и шоколад е една безкрайна романтика! И какъв по-добър ден за празнуване на тази двойка от Свети Валентин? Експертите на Lavazza са описали подробно някои вкусни вариации на кафе и шоколад, които можете да опитате у дома, за да се заредите с романтично настроение. Без значение дали празнувате със или без партньор, шоколадът и кафето ще ви ободрят и този Свети Валентин.

 

Виенско кафе

Лесно за приготвяне и с малки размери, виенското кафе впечатлява с божествен вкус. Това е рецепта за кафе, която рисува картина на виенска елегантност с всяка глътка.

ПРИГОТВЯНЕ

Налейте 10 грама шоколадов сироп в малка чаша.

Пригответе дълго еспресо, изсипете го в чашата и гарнирайте отгоре с бита сметана. Поръсете с шоколадови люспи.

Готово! Насладете се на божествена кафе пауза с гурме вкус.

 

Италианска мока

Моката е проста и вкусна рецепта, която придава различен привкус на Вашето кафе. Идеална е за старта на деня с прилив на положителна енергия или за приятен завършек на храненето.

ПРИГОТВЯНЕ

Направете еспресо в малка чаша.

Добавете парче черен шоколад.

Щедро поръсете кафето с какао на прах и черен пипер.

Сипете горещо мляко на пяна, като се стараете да сипете колкото се може по-малко течно мляко.

Завършете с още малко какао на прах.

 

Тарт мока

Тартът с мока-шоколадов крем е вкусен и лесен за приготвяне десерт, който съчетава традиционната консистенция на тартовото тесто с плътния вкус на крем ганаш. Идеален за закуска или за почерпка.

Продукти за ганаша

60 мл кафе

25 г захар

2 яйца

60 мл сметана

125 г натурален шоколад с 50% какао

1 яйце

100 г брашно

20 г какао

75 г масло с екстракт от ванилия

кора от лимон

Приготвяне на ганаша

Разбийте два жълтъка със захар до кремообразна консистенция

Загрейте пълномаслената сладкарска сметана до завиране

Добавете разбитите жълтъци и загрейте до 90°C сместа.

Добавете кафето и разбъркайте добре.

Изсипете сместа върху нарязания на малки парчета шоколад.

Разбъркайте до пълното разтваряне на шоколада.

Охладете в хладилник.

Тесто

Нарежете маслото на кубчета и го оставете на стайна температура.

Смесете брашното и какаото и оформете кладенче.

Поставете маслото, захарта и яйцето в кладенчето.

Смесете съставките и след това добавете брашното, докато сместа стане гладка. Върнете се в хладилника за 1 час.

Поставете тестото върху дъното и стените на формата за печене.

Използвайте вилица, за да набодете основата.

Печете във фурна без вентилатор на 180°C за 18 минути.

Оставете да изстине.

ПОДНАСЯНЕ
С помощта на сладкарски пош напълнете хладкия крем ганаш върху тарта.

Поставете в хладилника до пълното изстиване на крема.

Поръсете с пудра захар и сервирайте.

 

Насладете се на вълшебен Свети Валентин!