Перфектната двойка – кафе и шоколад! Lavazza споделя сладко вдъхновение за Свети Валентин
Кафето и шоколадът са двойка, създадена в рая! Правят се от различни растения и идват в много разновидности, но веднъж комбинирани, взаимно допълват качествата си за едно ненадминато вкусово изживяване. Много хора обичат да придружавате кафето си с хапка шоколад. Тази широкоизвестната комбинация е възхвалявана от най-добрите сладкари в света чрез техните деликатеси.
Съчетаването на кафе и шоколад е една безкрайна романтика! И какъв по-добър ден за празнуване на тази двойка от Свети Валентин? Експертите на Lavazza са описали подробно някои вкусни вариации на кафе и шоколад, които можете да опитате у дома, за да се заредите с романтично настроение. Без значение дали празнувате със или без партньор, шоколадът и кафето ще ви ободрят и този Свети Валентин.
Виенско кафе
Лесно за приготвяне и с малки размери, виенското кафе впечатлява с божествен вкус. Това е рецепта за кафе, която рисува картина на виенска елегантност с всяка глътка.
ПРИГОТВЯНЕ
Налейте 10 грама шоколадов сироп в малка чаша.
Пригответе дълго еспресо, изсипете го в чашата и гарнирайте отгоре с бита сметана. Поръсете с шоколадови люспи.
Готово! Насладете се на божествена кафе пауза с гурме вкус.
Италианска мока
Моката е проста и вкусна рецепта, която придава различен привкус на Вашето кафе. Идеална е за старта на деня с прилив на положителна енергия или за приятен завършек на храненето.
ПРИГОТВЯНЕ
Направете еспресо в малка чаша.
Добавете парче черен шоколад.
Щедро поръсете кафето с какао на прах и черен пипер.
Сипете горещо мляко на пяна, като се стараете да сипете колкото се може по-малко течно мляко.
Завършете с още малко какао на прах.
Тарт мока
Тартът с мока-шоколадов крем е вкусен и лесен за приготвяне десерт, който съчетава традиционната консистенция на тартовото тесто с плътния вкус на крем ганаш. Идеален за закуска или за почерпка.
Продукти за ганаша
60 мл кафе
25 г захар
2 яйца
60 мл сметана
125 г натурален шоколад с 50% какао
1 яйце
100 г брашно
20 г какао
75 г масло с екстракт от ванилия
кора от лимон
Приготвяне на ганаша
Разбийте два жълтъка със захар до кремообразна консистенция
Загрейте пълномаслената сладкарска сметана до завиране
Добавете разбитите жълтъци и загрейте до 90°C сместа.
Добавете кафето и разбъркайте добре.
Изсипете сместа върху нарязания на малки парчета шоколад.
Разбъркайте до пълното разтваряне на шоколада.
Охладете в хладилник.
Тесто
Нарежете маслото на кубчета и го оставете на стайна температура.
Смесете брашното и какаото и оформете кладенче.
Поставете маслото, захарта и яйцето в кладенчето.
Смесете съставките и след това добавете брашното, докато сместа стане гладка. Върнете се в хладилника за 1 час.
Поставете тестото върху дъното и стените на формата за печене.
Използвайте вилица, за да набодете основата.
Печете във фурна без вентилатор на 180°C за 18 минути.
Оставете да изстине.
ПОДНАСЯНЕ
С помощта на сладкарски пош напълнете хладкия крем ганаш върху тарта.
Поставете в хладилника до пълното изстиване на крема.
Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Насладете се на вълшебен Свети Валентин!