Ал Бано и Ромина хапват домашни специалитети в София
Като всеки италианец, Ал Бано има специално отношение към храната и дори разкрива, че това е втората му най-голяма страст след музиката. Заради това легендарният изпълнител и неговата дуетна половинка Ромина Пауър са пожелали да опитат от най-добрите италиански специалитети в столицата, приготвени от Марко Лукиари от Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“.
Шеф Лукиари ще изненада височайшите си гости със специално разработено за тях меню, което включва единствено автентични ястия от Южна Италия и по-специално – от родното място на Ал Бано, Челино Сан Марко. Преди няколко месеца певецът издаде готварска книга с рецепти и ценни съвети за готвенето, научени от майка му и не пропуска възможност да се наслади на добрата традиционна кухня.
Легендарните изпълнители ще могат да се насладят на уникалното меню, включващо aнтипасти с прошуто, пикантен салам, буратина, сушени домати и артишок за предястие, последвани от паста казаречи със скариди и артишок и фагри на фурна, а за десерт: зепола с крем пастичера.
Това обаче не е всичко. Ястията ще бъдат полети с вино от лозята на самия Ал Бано, който се нарежда сред най-добрите производители в света. По време на посещението на италианския дует в Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“, всички клиенти на заведението също ще могат да дегустират класните вина на певеца и по-специално – “Primitivo” и “Negroamaro” на Villa Carrisi.
През 2009 г. виното на Ал Бано печели отличие за най-добро в световен мащаб, а към днешна дата той произвежда 350 000 бутилки годишно. VIP-напитките предизвикват сериозен чуждестранен интерес и по-голямата част от тях са предназначени за износ.
Едва 29-годишен, шеф Марко Лукиари оглавява кухнята на Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“ след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания. Кариерата му започва в Неапол, където завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа. По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант. Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента.
https://www.youtube.com/watch?v=Q0wZQbK938Y