Шведски изследовател търси отговора на въпроса „Какъв е смисълът?“ в ново приносно издание

Знаковото издание „Какъв е смисълът?“ на Микаел Дален търси отговор на един от най-големите въпроси пред човечеството

 

На помощ в задачата да се научим да откриваме повече смисъл в живота си се появява практичното издание на шведския изследовател и професор по икономика Микаел Дален – „Какъв е смисълът?“, което излиза на български език в превод на Веселина Седларска (ИК „Сиела“).

Тази кратка, но мъдра и проницателна книга се обръща към най-големия въпрос, познат на човечеството – „Какво придава смисъл на съществуването ни?“, за чийто отговор нито учените, нито мъдреците през вековете имат ясен отговор. Но чрез обобщение на години проучвания в сферата на психологията, философията, религията, биологията и космологията, Микаел Дален представя тринайсет ключови съвета, които безотказно могат да ни насочат в правилния път.

В „Какъв е смисълът?“ ще откриете:

  • Защо рутината е един от най-важните фактори, който съдейства на астронавтите да поддържат умствените си функции по време на дълги периоди в Космоса;
  • Какъв общ навик споделят Франц Кафка и Леброн Джеймс;
  • Защо е важно да разказваме за живота си – под формата на дневник или блог – и как това би ни помогнало да се чувстваме по-значими;
  • Защо по-често трябва да се свързваме с природата; да даваме воля на креативността си и да помагаме на другите.

Базирана на множество изследвания и примери от живота и работата на популярни личности като Чарлз Дарвин, Виктор Франкъл, Зигмунд Фройд и др., тази книга ни доказва, че смисълът не се открива, а се създава. И често не се крие в големите постижения и успехи, а в малките случки, които се наслагват в голямата картина на нашето съществуване.

Древна мъдрост и съвременна наука си подават ръка в този своеобразен наръчник за смислен живот, предназначен за моментите, в които изпитваме несигурност и се чувстваме изгубени.

Написана на лек и модерен език, с много хумор и откровеност, „Какъв е смисълът?“ от Микаел Дален е книга, която ще ви помогне да (пре)откриете красотата на живота и нашата роля в него.