Фондация „Данък добро“ „подава ръка“ на 6-годишно дете с ДЦП да проходи

Фондацията събра 14 000 лева за операция и рехабилитация на момчето. Популярни личности рисуваха върху глина в подкрепа на Даниел

 

На благотворителен коктейл „Подай ръка на Даниел“ фондация „Данък добро“ събра 14 000 лева за 6-годишния Даниел от Пловдив, който страда от детска церебрална парализа. Дани е едно от трите момчета близнаци и все още не може да проходи поради изкривяване коленните стави на краката. Тази година е решаваща за него да направи първите си стъпки и да тръгне на училище. До момента детето е претърпяло една операция на единия крак, сега през месец май следва втора.

Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Даниел, за да покрият разходите по премахване на металната конструкция след операцията на втората колянна става, за рехабилитация и лечение на зрението на детето.

Гери Малкоданска и Никол Станкулова с послание за Дани

Популярни личности от малкия екран, спортисти и артисти се събраха в столичния бар Editori, за да подкрепят Дани. На специална арт стена всеки от гостите остави отпечатък от дланта си и написа окуражителни пожелания за 6-годишното момче. Всеки посетител имаше възможност да декорира своя уникална глинена ръка по идея на художничката Ана Аврамова (Mano de Ana). И да занесе вкъщи своя глинен шедьовър за спомен от каузата „Подай ръка на Даниел“. Концепцията и организацията на събитието бяха поверени на Social Crush.

Според организаторите дарителството може да има различни форми и да въвлича хора според техните хобита и интереси.  Всеки може да бъде социално ангажирани, докато е на изложба, концерт или театър, или докато създава изкуство или спортува. Ако всеки път, когато се забавляваме, творим и правим нещата, които харесваме, едновременно можем и да помагаме, удоволствието от добре прекараното време би било несъизмеримо, а светът би бил по-добро място

Учредители на „Данък добро“ са Грета Желева, Жасмина Маджид и Цвети Василева. В началото на годината фондацията успя да събере близо 100 000 лева за операция в Барселона на 3-годишния Дима, който страда от тежка форма на детска епилепсия. А за Великден организира дарителска кампания „За баба и дядо с любов“, в рамките на която заедно със „Социален патронаж“ бяха раздадени продукти на самотни възрастни хора от столична община.

Всеки може да дари за Дани, като преведе сума по дарителската сметка на “Данък добро”:

Банка ДСК

Фондация “Данък Добро”

BG79STSA93000028578554

Основание “За Дани”

Коментари

comments