Театър на сетивата ще се играе за първи път в НДК

boost copy

“CREAtorium – Лабиринт в лабиринта” е предизвикателството за неподозирани преживявания, което ще предложи Националният дворец на културата (НДК) на своите посетители. Това е най-новият спектакъл на „Театър на сетивата София”, реализиран в копродукция с Двореца и „Асоциация Информбюро“. Това е и най-мащабният проект за театър на сетивния лабиринт в България досега, а първите му представления ще се играят на 29 февруари и 1 март 2016 г.

Вътрешността на НДК ще се превърне в непредсказуем и загадъчен лабиринт на сътворението и пресътворяването. Всеки един, влязъл в него, ще изживее по строго индивидуален начин изгубването и повторното намиране на себе си в сърцето на една Вселена от безкрайни възможности. В този смисъл CREAtorium ще създаде условия за квантов скок и прераждане във вечното настояще. ТУК и СЕГА.

CREAtorium е интерактивен “site specific” спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Особеното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите ще преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови). Именно това прави този спектакъл уникален по своя род, обещавайки неподозирани възможности за индивидуално съпреживяване и сътворчество.

„CREATORIUM – Лабиринт в лабиринта” е част от „новата вълна” културни проекти в НДК, които провокират небивал интерес сред желаещите да се изправят срещу себе си в опит за дълбоко взаимодействие с театралното изкуство и съвременния пърформанс.

До 19 февруари билетите са на промоционални цени от 40 лв. След това ще струват по 50 лв.