Сценаристът на “Социалната мрежа” и носител на “Оскар” Аарън Соркин и Яна Маринова за Лос Анджелис с любов

Aaran Socrin copy

Тази събота от 18:00 часа в “Като на кино” по Стаси Кара ще продължи с ексклузивните холивудски срещи. Зрителите на bTV Cinema се запознаят с носителя на “Оскар” за сценарий за филма “Социалната мрежа” – Аарън Соркин. Той стои зад успешни сериали като политическата драма “Западното крило”, историята зад кулисите на успешния телевизионен сериал “Студио 60” и изключителната история на новинарски екип “Нюзруум”. На големия екран сценаристът се изявява в “Американският президент” с Майкъл Дъглас и Анет Бенинг, “Войната на Чарли Уилсън” с Том Ханкс и Филип Сеймур Хофман, както и “Кешбол” с Брад Пит. Той ще разкаже за зрителите на “Като на кино” за последния си проект “Стив Джобс”, за пътя си към успеха и за процеса си на писане.

“Трябва да бъда сам, когато пиша”, разказва Соркин. “Иначе се излагам пред хората, тъй като използвам цялото си тяло. Говоря си на глас, играя си ролите, въодушевявам се и скачам напред назад и споря сам със себе си! Всъщност го правя доста пъти в колата! Качвам се на магистралата, където знам че пътят е прав и не се притеснявам за завои или светофари или мога да нараня някого. Пускам си музика, обикновено такава, която съм слушал в гимназията, тъй като тя има най-много емоционална стойност за мен и започвам да споря със себе си. Не можеш да напишеш сцена, без двама души да не са съгласни един с друг. Единият трябва да иска нещо и някой друг трябва да му пречи да го получи. Това е една малка част от процеса ми.”

В събота от 18:00 часа по bTV Cinema актрисата Яна Маринова ще разкаже за обучението си в Лос Анджелис и в какви филми и страни би искала да се развива като актриса. “Като на кино” ще надникне зад кулисите и на премиерните “Игрите на глада: сойка – присмехулка част 2”, както и шпионския трилър “Мостът на шпионите”. Последният събира на снимачната площадка близките приятели и колеги Том Ханкс и режисьора Стивън Спилбърг. Зрителите на bTV Cinema ще си припомнят и пътя на самия Спилбърг, за да стане толкова велик, колкото е днес.