Светилото в софтуерните среди Светлин Наков вдъхновява ученици в София

Svetlin Nakov copy

Благотворителна инициатива „Бъдители“, която вдъхновява и мотивира младите хора ще гостува на 79 СОУ „Индира Ганди“ в София на 03 юни (петък) от 12:00 часа по покана на Сашка Георгиева – директор и благодарение на Мила Попова – посланик на Бъдители, която е бивша възпитаничка на училището.

Пред учениците истории за успех ще разкажат Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на инициатива „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на първото дружество в България след 1990 година за услуги в областта на спедицията, транспорта и логистиката. За първи път във вдъхновяващите срещи с млади хора вземат участие и двама гост-лектори.

Светлин Наков е носител на наградата „Джон Атанасов“ на Президента на България за приноса му към развитие на информационните технологии и информационното общество. През 2016 година на Дванадесетата световна среща на българските медии в Прага получава номинация в област „Бизнес“ за „Награди Евлогий и Христо Георгиеви”. Той е вдъхновител на хиляди млади хора да се захванат с програмиране и технологии. Създава и е основен двигател на най-големия център за обучение на софтуерни инженери и ИТ специалисти в България – Софтуерния университет (СофтУни), където се обучават по 20 000 души на година. Светлин Наков има повече от 15 години опит като софтуерен разработчик, ръководител на ИТ проекти, преподавател и консултант, автор е на 7 книги за програмиране, лектор е на стотици конференции, семинари и обучения.

Втори гост-лектор на събитието ще бъде Мила Попова, която е посланик на „Бъдители“. Участва в артистичен екип на голяма известна фризьорска марка и представя Висша Френска мода на сцена. Тя работи за голяма френска верига салони и се докосва до красотата на това изкуство всеки ден. Мила вярва, че когато човек обича и цени работата си няма да му се налага да работи нито един ден през живота му. Обичта си към професията Мила иска да предаде на младите хора и да ги насочи към най-красивата професия в света –  фризьорството.

Биляна Панталеева, Явор Панталеев, Мила Попова и Светлин Наков ще разкажат за вдъхновяващите и успешни професии обучител по Soft Skills, спедитор, фризьор и програмист.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg