Първо по FOX: Глобална премиера на продукцията „Изгнаник“ през юни

Outcast_2 copy

OUTCAST © 2015. FOX INTERNAITONAL STUDIOS. ALL RIGHTS RESERVED. PHOTOGRAPHER: NIKO TAVERNISE

„Изгнаник“ – новият сериал на Робърт Къркман, собствена продукция на FOX International Studios, ще завладее милиони зрители по цял свят през юни тази година. Новата продукция тръгва първо по FOX. Освен българската публика, глобалното телевизионно събитие ще обхване над 125 държави. Първият сезон на поредицата е от десет епизода, като сериалът вече бе продължен с втори сезон.

„Изгнаник“ е базиран на комикса, създаден от майстора на съспенса Робърт Къркман (движеща сила зад суперхита „Живите мъртви“) и от художника Пол Азасета. В центъра на събитията е младият Кайл Барнс (Патрик Фюджит, “Не казвай сбогом”). Преследван от демони, той се изолира от близките си, за да не им причини зло. А когато животът му става непоносим, тръгва да търси спасение и отговори на измъчващите го въпроси.

Да му помогне се опитва преподобният Андерсън (Филип Гленистър, “Живот на Марс“). Свещеникът вярва, че е воин на Господ, пратен да се изправи срещу злото. Самият той обаче е в плен на собствените си демони – алкохол и хазарт. При пътешествието към неизвестното двамата попадат на момченце (Гейбриъл Бейтман), също обладано от нечисти сили. А Кайл прави ужасяващо откритие, което може да промени не само неговата съдба, а и света завинаги.

Outcast_3 copy

OUTCAST © 2015. FOX INTERNAITONAL STUDIOS. ALL RIGHTS RESERVED. PHOTOGRAPHER: NIKO TAVERNISE

„За мен беше невероятно преживяване да наблюдавам как от идея „Изгнаник“ се превърна в комикс, а сега се разви и до телевизионен сериал, който ще бъде гледан по цял свят, благодарение на FOX“, казва Робърт Къркман. „Вълнуващото очакване на глобалната премиера на „Изгнаник“, точно както емоциите около премиерата на първия сезон на „Живите мъртви“ преди шест години, е страхотно. Ще се радвам феновете не просто да се насладят на сюжета, а и да се изплашат поне малко от него”, допълва той. Талантливият американец е изпълнителен продуцент на сериала, заедно с Крис Блек, Дейвид Алпърт, Шарън Тол Игуадо и Сю Нийгъл.

Заради огромния си потенциал, „Изгнаник“ ще бъде представен с глобална премиера по FOX, точно както предишните мащабни и изключително успешни заглавия – „Живите мъртви“, „Досиетата Х“, „Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история“, „Уейуърд Пайнс“ и др. Като лансира най-силните си продукции едновременно на американския и на всички други пазари, FOX затвърждава лидерските си позиции и налага нови тенденции в развлекателната индустрия.