Професионално почистване на обувки

Отваряме гардероба и….няма какво да облека и обуя. Познат ли ви е този сценарий? Проблемът не е в липсата на дрехи и обувки, в липсата на ред в гардероба ви. Истината е, че обикновено имаме десетки неща, които са затрупани и не успяваме да видим, а само след няколко седмици – забравяме. Затова – извадете всички дрехи и обувки и да започваме да подреждаме. И най – важното – да махнем всичко, което не ни трябва и което няма да носим.

На първо място прегледайте обувките. Огледайте ги внимателно от всички страни, подметките , хастара, връзките. Ако има скъсани, напукани или поразени обувки, изхвърлете ги. За всички останали можете да ползвате услуги за професионално почистване. Често професионалното почистване на обувки се приравнява на химическо чистене обувки. При професионално ръчно почистване се използват продукти със силно действие, но технологията е различна от химическото почистване и третира всяка отделна част на обувката, с подходящ почистващ продукт, както и техника на почистване, в зависимост от степента на замърсяване.

Качествените обувки, скъпи и възможни да бъдат възстановени, си заслужава да бъдат поддържани и професионалното почистване на обувки е такава инвестиция.

Ръчно почистване на обувки е подходящо за модели, чиято стойност е над средната за сезонни обувки, такива които си струва да се носят няколко сезона, както и такива, които поддържат своята актуалност и устояват на модните тенденции дългосрочно.

Добрият външен вид на обувките е директно свързан с тяхната поддръжка и качествено почистване. Тази дейност можете да извършвате в домашни условия, но с професионални продукти, за по-добри резултати, както и да се доверите на професионалистите в ръчното почистване на обувки – Чисти Обувки. Услугата е известна и като химическо чистене за обувки, но както бе уточнено технологията на почистване е много по-прецизна, изцяло ръчна и прилагаща техники за изчистване на части и детайли.

Всяка материя – естествена кожа, набук, велур, дори еко кожа, има своите особености и почистването с препарати в домашни условия, може да увреди повърхността на обувките или трайно да изглади структурата на материала, което се отразява в изключително лошия резултат от опита за почистване и трайно увредени обувки.

За скъпите обувки, почистването е деликатно и следва последователност от процеси, които трайно подобряват външния и вътрешния вид на обувките, когато следва правилната технология за професионално почистване на обувки.

При използване на професионални услуги, се осигурява и трайна защита. Специалистите по почистване Чисти Обувки, препоръчват защита на повърхността на обувките с протектор.

Професионалното почистване на обувки, в ателието на Чисти Обувки, преминава задължително през няколко ключови етапа:

Екстериорно почистване, Почистване на страничните части на обувките, Почистване на вътрешната част, с изпиране на стелката, Почистване на подметка и пране на връзките. В случай, че обувката има допълнителни елементи, те се почистват отделно. Поетапното обработване на всеки детайл води до качествени резултати, блестящи и чисти обувки.