„Подмладяващият ензим“ от д-р Хироми Шиния или как да лекуваме болестите с хранене

Книгата на световноизвестния гастроентеролог се появява в ново издание.

 

В последните години здравословното хранене стана все по-чест обект на изследвания, свързани с борбата срещу болестите и на ползите от добрата диета върху човешкия организъм. Но възможно ли е чрез правилната храна да противодействаме и на процеса на остаряване на тялото ни?

Световноизвестният гастроентеролог д-р Хироми Шиния, автор на международните бестселъри „Ензимният фактор“ и „Микробният фактор“, дава отговор на този въпрос в книгата си „Подмладяващият ензим“, която излиза на българския пазар в ново издание.

В дългогодишната си лекарска практика д-р Шиния прави продължителни изследвания в посока решаване на проблема с остаряването. Той изследва клетки, които нарича newzymes или „подмладяващи ензими”, които са в състояние да предизвикат в тялото процес, който унищожава вредоносните клетки „зомби” и ни помага да поддържаме здравето си и да лекуваме болестите.

В „Подмладяващият ензим“ д-р Шиния се позовава на огромния си опит и наблюдения, свързани с въздействието на различните храни върху храносмилателната система.

Според него съвременните хора сме жертва на собствения си успех –  ядем твърде много и твърде често. Оказва се, че когато свикнем да си угаждаме, ние се лишаваме от възможността да включим рециклиращата дейност в нашите клетки и да активираме подмладяващите ензими.

А в основата на „неправилното хранене“ и начин на живот се крие и причината за редица заболявания, обострили се в наше време – като силни алергии, депресия, деменция и Алцхаймер.

Какво е това „здравословен глад“, кой има нужда от него, какво да направим, за да възвърнем младежкото си здраве и да се чувстваме добре в собствената си кожа?

Написано на достъпен език, „Подмладяващият ензим“ обяснява някои от най-сложните процеси в нашето тяло и се превръща в изчерпателен наръчник как да променим начина си на мислене и хранене.

От храната, която ядем, и от водата, която пием, зависи нашето здраве. И само от нас зависи дали ще подготвим тялото си за дълъг и щастлив живот, изпълнени с енергия.