Писателят Стефан Стефанов представя втората си книга „Край до край“

KraiDoKrai_Korica copy

От край на край през край за една година втората книга Стефан Стефанов беше преживяна, написана и вече е готова точно навреме за коледните празници.

На 3 декември 2015 г. от 19 ч. Стефан Стефанов и издателство „Колибри“ с гордост ще представят „Край до край“ – сатиричен и отчасти стряскащо реалистичен разрез на родната&международната действителност, в които съществуваме, борим се и продължаваме напред&назад, всички заедно.

Домакин на премиерата на сборника ще е литературен клуб „Перото“ в НДК, а за изключителното изкарване на гостите ще бъдат представени две изненадващи културни колаборации – театрална трупа „Реплика“ ще представи кратка, но интригуваща постановка, свързана с „Край до край“, а фотографът Пламен „Плабо“ Ангелов ще е подготвил фото-проект , който също е тематично обвързан с текстовете от книгата .

Ето как редакторът на „Край до край“ Светлозар Жеков описва книгата:
„ Втората книга на Стефан Стефанов – „Край до край“ показва новото лице на младото поколение в българската проза – дръзко, по-скоро смело и вярващо, отколкото алиенирано и песимистично. Следователно и по-различно от вече омръзналия ни постмодернистичен О-писател. Разказите на Стефан Стефанов ще ни спечелят със заразяващата страст към истината, но и с равновесието между факт и художествена измислица, внушаващо (с непретенциозни на пръв поглед белетристични средства) тревожни, даже ужасяващи метафори за настоящето и бъдещето ни. Без да са пряко свързани идейно-тематично с големите български сатирици от класиката ни, разказите от „Край до край“ показват раждането на нов истински талант, който би могъл да продължи традицията им.“

Коментари

comments