Оled телевизори на LG ще представят Северното сияние в Исландия

01 Aurora_Main copy

LG Electronics (LG) стартира кампания, която да направи Северното сияние, познато като Aurora Borealis, видимо за зрителите по целия свят. Идеята ще бъде реализирана по възможно най-впечатляващия начин – чрез спиращите дъха HDR технологии в 4K OLED телевизорите на LG. Компанията ще излъчи OLED Aurora Borealis на 20-и юли на специално събитие-концерт в Рейкявик, Исландия. В него участие ще вземат исландската банда Of Monsters and Men и ще бъде последвано от 4-месечна фотоизложба, представяща красотата на Исландия посредством OLED телевизори от LG.

Северното сияние не може да бъде наблюдавано в Исландия от месец април до август. Причината за това е среднощното слънце, заради което държавата е огрята от светлина почти 24 часа в денонощието. Ето защо, за да предостави на туристите и жителите в страната единствената по рода си възможност да видят Северното сияние през летните месеци, LG канят близо хиляда гости на концерта по наслов „the Lights Out, Stars On“, на който ще се изяви бандата-домакин Of Monsters and Men. В една от нощите, върху спечелилата множество награди концертна зала Harpa в Рейкявик ще бъдат включени 40 големи OLED телевизора, монтирани в масив върху стъклените панели на сградата, наподобяващи елегантния Picture-on-Glass дизайн на LG SIGNATURE OLED. На съвършено черните им екрани ще бъде визуализирано исландското нощно небе, а чрез специална онлайн промоция всички ще имат възможността да спечелят билети за събитието и концерта, както и пълен транспортен пакет до Рейкявик. Всички детайли около възможностите за участие могат да бъдат открити на www.facebook.com/lgtv.

Кампанията включва и фотоизложба, която ще покаже чрез телевизори LG OLED изображения на живописни исландски пейзажи и нощно небе. Те са заснети от множество талантливи исландски фотографи, за да представят естествената красота на небето и земята в изцяло нова перспектива с помощта на перфектната повърхност на телевизорите LG OLED. Фотоизложбата ще се проведе от 20 юли до 20 ноември в концертната зала Harpa.

LG разработва кампанията съвместно с всепризнатия исландски писател и активист Андри Магнасон. Освен него, идеята подкрепи и професионалния астро-фотограф Шон Паркър, който е създател на множество оригинални произведения на изкуството, изобразяващи красивото Северно сияние на исландското небе. Известният технологичен блогър Луис Хилсентегер, познат от Unbox Therapy в Youtube, пък ще бъде творчески директор на кампанията.

Още през 2006 година исландският поет и романист Андри Магнасон предлага за първи път на жителите на Рейкявик да направят красотата на нощното небе видима в рамките на града. Желанието на Магнасон било хората от Рейкявик да видят Северното сияние и звездите на напълно черен фон. За целта е било необходимо целият град да загасят осветлението си, защото само елиминирането на светлинното замърсяване би позволило на хората в Рейкявик да видят сиянията в цялата им прелест. Ето защо перфектното черно в телевизорите LG OLED засилва контраста и доставя желаните по-богати образи. Телевизорите LG OLED осветяват индивидуално пикселите на екрана, като премахват необходимостта от LED подсветка. Без подсветката на екрана, OLED телевизорите възпроизвеждат впечатляващи перфектно черни изображения едновременно с ярки и реалистични цветове.

„LG е световен лидер в телевизионните технологии през последните 50 години и точно заради това трябваше да създаде най-добрият дисплей на пазара, които да монтира в днешните си OLED телевизори”, заяви Браян Куон, изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Само телевизорите LG OLED могат да уловят и предадат толкова точно красотата на исландското Северно сияние, заради което жителите и туристите в страната ще имат възможността да преживеят магията на природата.“

Концертът и фотоизложбата ще бъдат представени в спечелилата множество награди концертна зала Harpa в Рейкявик, а билети бихте могли да закупите на www.tix.is/en/event/2973/lights-out-stars-on.