„Откраднат живот“ започва на 8 март по Нова ТВ

Yanina Kasheva copy

Денят на жената тази година ще бъде още по-вълнуващ, защото тогава ще стартира и най-новият български сериал „Откраднат живот”. Вече са ясни имената на актьорите, които ще облекат белите престилки, за да влязат в главните роли – Стоян Алексиев, Димо Алексиев, Александър Алексиев, Радина Думанян и Йоана Буковска. Към тази звездна компания ще се присъединят още Мария Каварджикова, Янина Кашева и Марта Вачкова.

Носителката на две награди „Аскеер” за главна женска роля Мария Каварджикова ще влезе в ролята на Евгения Генадиева. Скромна жена и добра съпруга на директора на МБАЛ „Св. Кирил”- д-р Генадиев, когото дълго време не успява да дари с наследник. Евгения няма общо с лекарската професия, но целият ѝ живот косвено е свързан с нея, заради мъжа ѝ, сина ѝ и приятелското им обкръжение. Тя се радва за всеки професионален успех на любимите си мъже и преживява с тях всяка загуба, но има нещо, което не знае. Една голяма и тъмна тайна тегне като прокоба над семейство Генадиеви.

Цялата завръзка започва на 31 декември 1982 година, когато след много опити и дълго очакване, Евгения Генадиева ражда сина си. Малкият наследник на д-р Генадиев се ражда с тежка сърдечна малформация, която по онова време завършва фатално в голям процент от случаите. По същото време се ражда и друго бебе – здраво момченце, чиято майка умира непосредствено след раждането. Д-р Генадиев е изправен пред най-голямата дилема в живота си – да се намеси ли в съдбата, погазвайки Хипократовата клетва и човешките закони, или да приеме тежката си участ…

В историята се намесва и педиатърът д-р Кръстева, която е близка с д-р Генадиев и ще се превърне в „грозен белег от миналото му”. В ролята на д-р Кръстева влиза голямата българска актриса Янина Кашева, позната на зрителите от култовия български филм „Всичко е любов”.

Не такъв е случаят с Главната сестра на болницата. Общоизвестен факт е, че именно Главната сестра е „душата и сърцето” в един екип, от нейния характер и поведение зависи цялостният климат в болницата. Интересният образ на Главната сестра в „Откраднат живот” е поверен на любимата на зрителите Марта Вачкова, на която ролята пасва идеално.