Общо 120 000 лв. събра операция „Жълти стотинки“ в подкрепа на младежите от “Дом Възможност“

1 copy

Шестото поредно издание на дарителската инициатива на VIVACOM – Операция “Жълти стотинки“ – събра общо 120 000 лв. под формата на пари, продукти и услуги, които да предостави в полза на „Дом Възможност“. Кампанията стартира през октомври 2015 г. в подкрепа на програмата на Фондация за социална промяна и включване (ФСПВ), която създава и управлява наблюдавани жилища за пълнолетни младежи без родители. Така момичетата и момчетата, които на 18 години излизат от социалните институции за деца и трябва да се борят сами с живота, получават шанс да бъдат настанени в „Дом Възможност“ за период до 2 години, където да придобият основни умения и знания, за да продължат да се развиват самостоятелно. Тази година в подкрепа на благородната кауза застана олимпийският шампион на земя и халки Йордан Йовчев.

Стотици дарителски касички в магазините на VIVACOM и в обектите на повече от 27 партньори се напълниха догоре благодарение на сърцати хора, ангажирани с каузата. Операция “Жълти стотинки“ изпълни поставената си мисия и събра средства, които да бъдат използвани за създаването на още едно наблюдавано жилище по Програма „Дом Възможност“. Част от корпоративните партньори на инициативата предоставиха на младежите храни, напитки, техника и продукти за бита. Момичетата и момчетата ще получат и безплатни дентални услуги.

Благодарение на готовността на партньорите на Операция „Жълти стотинки“, някои от младежите ще имат възможност да се възползват от професионално развитие и придобиване на специфични умения, които биха им били особено полезни в намирането на работа в бъдеще.

В резултат на високите резултати, Операция „Жълти стотинки“ вече продължава целогодишно. Касичките за дарение остават за постоянно в магазините на телекома, така че всеки желаещ да може да продължи да оставя своето ресто за благородната кауза. Друг начин за дарение е SMS на 17 777 с текст DMS DOM или обаждане на 0 900 5 11 15 на стойност 1 лев.