Новият razr: Възкръсването на една икона

Теленор продължава с обучения по дигитална безопасност за родители

 

Motorola представя революционното развитие на емблематичния сгъваем мобилен телефон. RAZR се превърна в емблема за цяло едно поколение и очерта цяло течение в поп културата. Новият motorola razrTM е първият смартфон с гъвкав дисплей с дизайн, пресъздаващ плътното затваряне на мида. Той се сгъва напълно, като осигурява познато и в същото време уникално мобилно потребителско изживяване.

 

Поставихме си за задача да разберем как сгъваемите дисплеи биха могли да подобрят начина, по който хората използват своите смартфони. За тази цел разработихме и тествахме повече от 20 различни прототипа още на ниво проучване на потребителските навици. Както се оказа, дизайнът тип мида, който всички познаваме и обичаме, беше перфектното решение. Той намира решение за основното затруднение, което потребителите посочват – преносимостта – без това да е за сметка на големия екран и високо цененото зрителско изживяване.

 

Motorola razr обединява стил и първокласна изработка по напълно нов начин. Изработена от висококачествена неръждаема стомана и 3D Gorilla Glass, външната част на корпуса осигурява едновременно защита на устройството и премиум излъчване. Също както оригиналния RAZR, новият motorola razr е тънък и елегантен. Дизайнът е изчистен, без ненужен контраст на цветове и материали, за да не се отклонява вниманието от основното – монолитността при техническото изпълнение.

 

В процеса на разработването на razr избрахме да създадем и да следваме своя собствена посока и не позволихме на добре познатите технологични ограничения да ни спрат. Проектирахме и реализирахме първата в цялата мобилна индустрия и съответно патентована панта без луфт. Тя позволява двете страни на гъвкавия дисплей, направен от специален полимер, да се изравнят напълно в затворено състояние. По този начин дисплеят е защитен от прах и други замърсявания. Освен това препроектирахме антената, така че да се побере в двойно по-малко пространство от това при съвременните смартфони. Но това не е всичко. Устройството е със специално водоустойчиво и водоотблъскващо покритие1. Благодарение на този революционен подход и дизайн ние сме готови да обявим следващия етап в развитието на мобилните технологии.

 

Макар смартфоните да стават все по-големи и по-големи, razr запазва своята компактност. Когато имате нужда от истински завладяващо изживяване, неговият 6,2“ Flex View дисплей с формат на изображението 21:9 предлага функционалността, с която сте свикнали. А щом ангажиментите прекъснат паузата за почивка, просто сгънете razr, пуснете го в джоба си и се възползвайте от компактността, която неговият елегантен и преносим дизайн ви дава.

 

Посредством външния интерактивен 2,7“ Quick View дисплей на razr можете да реагирате по отношение на важна информация, докато сте в движение. Можете да провеждате телефонни обаждания, да отговаряте на съобщения, да правите мобилни плащания само с едно докосване, да избирате музиката си, да снимате зашеметяващи селфита, да ползвате Google Assistant, да променяте определени потребителски настройки като включване и изключване на Bluetooth, wi-fi, мобилен хотспот и т.н. Всичко това е възможно, без да се налага да отваряте телефона.

 

Насладете се на напълно ново и уникално смартфон изживяване, което не можете да получите от никое друго устройство. Иконичен бранд, революционна технология и стилен дизайн – всичко това превръща razr в мобилното изживяване, от което се нуждаете. Motorola razr е смартфонът, който най-сетне връща удовлетворяващото усещане буквално да затворите телефона си, след като приключите работа с него.