Новата гама от SUPER UHD телевизори на LG впечатлява потребителите

86UH9550_65UH9500_65UH8500 copy

Най-новите попълнения в гамата от телевизори на LG Electronics ще заемат централно място в рамките на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES в Las Vegas. Водещите предложения на компанията в сегмента с IPS телевизори ще бъдат 65-инчовият UH9500 и 86-инчовият UH9550, както и 65-инчовият UH8500 и 75-инчовият UH8550. Всички тези модели SUPER UHD телевизори предлагат по-добра картина и звук включително и HDR (висок динамичен обхват), както и атрактивния ултра тънък дизайн на LG.

Двата модела от висок клас UH9500 и UH9550 могат да се похвалят с най-иновативния в момента IPS дисплей в индустрията, включващ иновации като True Black Panel и Contrast Maximizer. True Black Panel е патентована технология, която минимизира отраженията и подобрява съотношението на контраста за по-комфортно зрително преживяване, а Contrast Maximizer осигурява по-голяма дълбочина и контраст, отделяйки обектите от фона.

HDR Plus е технологията, която позволява на UH9500 и UH9550 да показват 4K HDR съдържание, така както то е създадено да бъде видяно. Освен това, технологията на LG ULTRA Luminance подобрява невероятно контраста между тъмни и светли области и така подобрява HDR ефекта. А благодарение на съвместимите с HDR HDMI портове и технологията SDR-към-HDR, зрителите могат да се наслаждават на HDR съдържание от всеки стандартен източник.

За да подобри възпроизвеждането на цветовете, технологията на LG ColorPrime Plus увеличава гамата от цветове, които могат да бъдат видени на екрана. Технологията използва разширен цветови спектър, за да възпроизведе по-широка гама от оттенъци и нюанси, като така създава изображения с по-голяма дълбочина и реализъм. Друга иновация е технологията Billion Rich Colors, използваща 10-битов панел и 10-битова изчислителна мощност, за да даде на UH9500 и UH9550 възможност да възпроизведат над един милиард възможни цветове. А с поддръжката на BT.2020 – стандарт от следващо поколение за предаване и разпространение на съдържание – тези телевизори доказват, че са създадени с поглед към бъдещето.