НЛП помага в кариерата, общуването и личния живот

Kobilkina & Lazarov 3 copy

Над 200 курсисти на Института по невро-лингвистично програмиране се събраха в сряда вечер в Централния военен клуб, за да отбележат 10-годишнината от стъпването на НЛП в България и да споделят как програмите и обученията по НЛП са им помогнали да постигнат успех в сферата, в която се развиват. На събитието присъстваха представители на бизнеса, мениджъри в едни от най-успешните български компании в областта на информационните технологии и предприемачеството, представители на културната сфера, шоубизнеса, психолози, лекари, преподаватели и др. Те са малка част от над 6 хиляди курсисти, преминали успешно различни програми и обучения по НЛП и прилагащи ги в ежедневната си практика.

„НЛП ме открехна към „софтуера на мозъка”. Абсолютно всеки може да открие в НЛП модели, които да са му полезни в кариерата и общуването с хора – колеги, клиенти, близки”, каза Светлин Наков, определян за светило в софтуерните среди у нас и по света, един от най-успешните визионери в IT образованието и основател на първия в България частен софтуерен университет „СофтУни”.

Наталия Кобилкина, Георги Михов и Албена Комитова също представиха своите истории за успешно прилагане на НЛП практики в професионалната сфера.

„Когато започнах да се занимавам с НЛП, претърпявах редица провали в работата си, но самочувствието ми постепенно се повишаваше и бях готов за професионален удар. Повиших доходите си петкратно, използвайки НЛП техники”, разкри предприемачът Георги Михов.

„Исках да бъда известна и богата, но всъщност не знаех каква точно искам да бъда. НЛП ми помогна да открия себе си и да се забавлявам с това, върху което работя”, сподели адвокатът и медиатор Албена Комитова.

„Благодарение на НЛП научих български за отрицателно време, научих се да паркирам автомобила си перфектно на заден ход, научих се как да се продавам, като убеждавам другите в своите способности”, в типичния си стил разкри Наталия Кобилкина.

Освен в кариерното развитие и професионално усъвършенстване, НЛП предлага техники и за лично щастие и постигане на поставени цели в личния живот. „Чувствах се обречена и жертва на съдбата в продължение на години неуспешни опити за забременяване. НЛП ми помогна да променя отношението си към света, да осъзная, че аз мога да контролирам живота си и ето, че днес „Промяната” е вече на няколко месеца, учи се да ходи и да прави бели”, сподели Савина Антова.

„НЛП не моделира хората, не ги програмира. За 10 години Института по НЛП помогна на много хора да преоткрият себе си и своите неподозирани способности – това е, което прави НЛП”, каза председателят на Института Ангел Лазаров. Той разкри, че в момента специалистите на ИНЛП работят върху разработването на програма за обединение и решаване на групови цели, от които по неговите думи обществото в България има изключително голяма нужда.