Никос Вертис: Очаквам страхотно шоу в България

Nikos3 (1) copy

Целта ми е в петък сутринта хората да говорят с усмивка за концерта от предишната вечер“, каза гръцката звезда Никос Вертис, който пристигна в България няколко дни преди концерта си на 16 юни в зала Арена Армеец. 25 музиканта, сложна сценична подредба на няколко нива, мултимедия и страхотно озвучаване очакват почитателите на гръцката звезда. „Най-важното е публиката да се чувства добре – да се впечатли от музиката, спектакъла на сцената и изненадите, които сме ѝ подготвили“, каза Вертис пред журналисти в София.

Той сподели, че никога на участията си не излиза с предварително подготвен сет лист: „В началото изпълняваме 4-5 песни като внимателно следим настроението на хората. Добрият артист трябва да долавя пулса на публиката и да преценява кога да забави темпото и кога да избухне. Мисля, че тук ще се развие втория сценарий – вие сте толкова луди и забавни!“. Музикантите, които свирят с Вертис ще пристигнат в България ден преди самия концерт за финалната подготовка. Повечето от тях са негови дългогодишни приятели от музикалното училище, което е посещавал в детството си.

Никос Вертис е популярен от Мелбърн, Сидни и Ню Йорк до Лондон и Тел Авив с невероятните спектакли, чиято атмосфера привлича и хората, които чуват песните му за първи път. „Напълно сигурен съм, че ако започвах живота си отначало пак щях да се занимавам с музика, дори ако не ми плащаха за това“, споделя Вертис и допълва, че на сцената става напълно подвластен на музиката и емоцията на публиката, които го зареждат с невероятна енергия.

В последните няколко години гръцката звезда идва често в България за да снима клиповете към хитовете си с режисьора Люси Иларионов: „Може да прозвучи странно, но тук се чувствам като у дома си – за мен Солун и София са еднакво близки, защото имам много приятели!“, казва Вертис.

Билети все още могат да се открият в мрежата на Eventim.bg (бензиностанции OMV, The Mall, Технополис, Техномаркет, Български пощи) и онлайн на  www.eventim.bg.