Николай Захариев участва в музикалната програма на Балканските бизнес награди

Музикантът и изпълнител Николай Захариев взе участие в музикалната програма на церемонията по връчване на Балканските бизнес награди. На събитието, което се проведе на 14 юли в София, присъстваха лидери в бизнеса на Балканите, кметове на малки и големи общини, депутати, министри и представители на смесени балкански търговско-промишлени палати.

„Благодаря за приключението да сме заедно на това великолепно събитие, подкрепящо добрите отношения между балканските държави и бизнеса“ – с тези думи младият артист изрази благодарността си към организаторите на Балканските бизнес награди, които по традиция всяка година подкрепят по една значима социална кауза.

„Той постига една голяма своя мечта – да бъде стипендиант на световната оперна певица Райна Кабаиванска, докато е ученик в националното музикално училище „Любомир Пипков“. След това завършва СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Пеене и музикална педагогика“ – разказа за Николай Захариев журналистката и съорганизатор на форума – Патриция Кирилова.

Ники Захариев е роден в София през 1983 г. и е израснал в домове за деца без родители. Зад гърба си има 27 години опит на сцената – дебютът му е в детското предаване „Като лъвовете“ по БНТ, след това участия в „Шоуто на Слави“, „Музикална Академия“ по ТВ 7, „Черешката на тортата“ по Нова ТВ, в сутрешните блокове на Нова ТВ и БНТ и др. Пял е на сцената на Античния театър Пловдив, в Зала 1 на НДК, в Софийската опера, както и в цяла България.

Носител е на наградите: Златен медал за оперетен дует – гр. София; Надмощие на духа – 1-во място – гр. Велинград; Гран При в гр. Перник през 2014 г. Той също композира музика и е изпълнител в мъжкия вокален ансамбъл „Вокс Орфикус“, където е и музикален ръководител.

На 18 май т.г. Николай Захариев осъществява една своя мечта – да направи концерт-спектакъл, с който рестартира музикалната си кариера след пандемията и същевременно отбелязва 40 години живот и 27 години на сцената. Президентът Румен Радев му изпраща поздравление за юбилея.