Ники Сотиров и Христина Маркова са водещите на Balkan Fashion Week

Модна седмица collage copy

Любимецът на българската публика и на холивудските продуценти – актьорът Николай Сотиров и топмоделът-мениджър на първата частна модна агенция у нас „High Level“ Христина Маркова ще бъдат водещи на 4-дневния моден спектакъл на първото издание Balkan Fashion Week 2016. Най-голямото модно събитие на Балканския полуостров ще се състои от 12 до 15 май в София. Модната седмица ще представи дизайнерските постижения на творци от Балканите и на представители от фешън индустрията.

Организаторите оповестиха социалната инициатива на проекта още в стартовия етап на подготовката преди 2 месеца – Подпомагане на дебютни колекции на млади дизайнери, които да бъдат представени по време на модната седмица.

Четирите природни стихии – вода, въздух, огън и земя, ще определят четирите дни на грандиозния моден форум.

НИКИ СОТИРОВ copy

Инициаторите на проекта са Елена Алексиева и Мария Колева. Елена – художествен ръководител на форума, е дизайнер с дългогодишен опит в менажирането на модни брандове и събития. Носител на много модни награди, участвала със собствена колекция в дефиле на Budapest Fashion Week 2015. Мария Колева – организационен ръководител на проекта, юрист с дългогодишен опит в мениджърството и ръководене на екип, както и в организацията на различни събития, преговори и изготвяне на стратегии за развитие. ПР-кампанията на модния форум е поверена на агенция VIP COMMUNICATION PR и Патриция Кирилова.

Основна роля в екипа заема Асоциацията на Модните Фотографи, с председател Алберт Барух -моден фотограф, занимаващ се професионално с модна и рекламна фотография от 2001 г. Участвал е в престижни събития и изложби в България и чужбина. Малка част от тях са: Malta Fashion Week, Budapest Fashion Week, World Body painting Festival и много други.

Социалната инициатива на проекта е под вещото ръководство на Албена Димитрова – юрист, президент на Zonta Club of Saint Sofia, част от Zonta International и Центурион на Ареа 05, Д30 – България, Румъния и Македония в Zonta International.

снимки: InLife и Balkan Fashion Week