Ненчо Балабанов дарява средствата от рождения си ден на болни деца

Nencho Balabanov copy

Актьорът и телевизионен водещ Ненчо Балабанов ще дари всички средства, събрани на рождения му ден, на деца, болни от муковисцидоза. Любимецът на малки и големи ще отпразнува личния си празник, включвайки се в мащабна информационна кампания, посветена на необходимостта от създаване на медицински центрове по муковисцидоза в България. Той пожела вместо да му бъдат правени подаръци, средствата, които са определени за това, да бъдат дарени на място по време на промоцията в подкрепа на каузата.

В специално видео от личната си страница Балабанов покани своите гости. ​

Заедно със свои колеги на 17 април в 19:30 часа Ненчо ще се включи в представянето на авторската песен “Протегни ръка”, посветена на битката с болестта на 65-те рози, както наричат муковисцидозата. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община и ще се състои в Royal Piano Club в Двореца.

Проектът е реализиран от Асоциация “Муковисцидоза” с безвъзмездната подкрепа на Светлин Къслев (музика), Весела Бонева и трио „Хипнотик“. Видеото е със специалното участие на прима балерината на Националната опера и балет – Марта Петкова. Участват и децата от вокална детска формация „Мики Маус“. В главната роля е петгодишната Рая – болна от муковисцидоза.

Заедно със свои колеги, Ненчо Балабанов участва и в късометражен филм за живота с муковисцидоза и бъдещето на децата и младите хора, носещи 65 рози в себе си. В него участват деца и младежи, болни от муковисцидоза, техните родители, д-р Гергана Петкова – педиатър, специалист по муковисцидоза и председателят на асоциацията – г-н Антон Алексиев. Филмът е със специалното участие и безвъзмездна подкрепа на едни от най-обичаните български спортисти, артисти, певци, радио и телевизионни водещи: Тереза Маринова, Евгени Иванов, Белослава, Веси Бонева, Любо Киров, Гери Турийска, Дичо, Краси Радков, Орлин Павлов, Драго Симеонов, Златка Димитрова.